Klart…….Ett…..Två…Kör…*galopp*


Karriären kunde ha börjat bättre för snackhästen One Too Many. Han klarade inte av fjärdespåret trots två strykningar och startbrasan var ett faktum. Örjan Kihlström tassade sedan med en bit bakom fältet och hade tankarna på nästa lopp. Jag blir förvånad om inte Stefan Hultman anmäler direkt till onsdag eller veckan efter. Dagens debacle berodde snarare på orutin än att han var ofräsch.

*

Cash Is Fun Zaz visade återigen vilken styrka och kapacitet han besitter. Enligt flera rapporter sprang han under 14/2500m ikväll och detta i sin sjätte start. Otroligt! Hästen jämfördes med Etain Royal och det är inte alls fel, även om han har en mycket lång bit kvar till den nivån. Bara att hoppas att han är anmäld till Derbyt senare i höst, det finns helt klart för få entaktade ”monster” i svensk travsport.

*

Noterade också att den norskfödda Exclusive Ås vann kvällens allra sista löpning. Känns konstigt eftersom man blander ihop den med Svante Båth’s dito född 1999, en häst om jag inte minns fel hade en hel del förväntningar på sig i början av karriären.  Norrmän är norrmän…

*

Sweden Cup omfattar bättre klass i år än förra året men det är alldeles för ojämnt. Jag kan tycka att man skulle kunna ändra det konceptet. Min tanke är att Sweden Cup bara blir ett lopp. 1609m med en halv miljon till vinnaren. Detta skulle locka hästar som skrämts bort av två heat och därmed solla bort dem sämre hästarna som varje år ställer upp. Kvalitet istället för kvantitet.  Dem två försökslopp med 100k till vinnaren försvinner alltså och skulle förslagsvis kunna ersättas med ett damlopp samt ett amatörlopp. Tjejerna t.ex. har varje år sitt ”Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessans  Victorias Lopp” på Axevalla, och det brukar vara ett intressant lopp med skickliga kuskar, stor prestige och fina hästar. Jag skulle absolut vilja se ett liknande lopp under Elitloppshelgen, och ett lopp för damer samt amatörer skulle vara bra för helgens mångfald.

*

Helgens säkraste är att Enough Talk går till elitloppsfinal. Efter att ha fått två opassande löpningar för hans del låter det på snackat som om han är en oduglig flagghäst, den här gången får han en bättre kusk samt en sargresa. Det är väl ingen slutvinnare, men prispengar kan han ta med sig hem till USA.

*

Torvald Palema vinner Elitloppet 2010 på 1.10.0/1609a.

*

Vi ses väl på Solvalla!

// Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.