Juliloppet


3-åringslopp över lång distans med 150 000kr till vinnaren!

Idag avgjordes det på Örebro och Kaffir Face (22) var hårt betrodd med lärlingen Christoffer Eriksson.

Det gick inget vidare i loppet då hästen blev alldeles för het i ledningen och kastade in handuken på upploppet. En bekant till mig spikade och direkt kännde jag ”Hur kan man spika honom?!”. När såg jag senast lärlingen vinna lopp live? Han håller förvisso till i södra Sverige men han är en av landets lärlingar som kör allt fler lopp.

Winniepuh Boshoeve under derbyhelgen-08 var första tanken som dök upp. Jag letade febrilt efter hästen men stavade givetvis fel någonstans. Det finns ju en del såna hästar ”Boshoeve”… Jag sökte på en närliggande jag tänkte på, det blev Wildgirl Boshoeve. Ingen större lycka men jag stavade rätt på efternamnet åtminstone. Mamman till den sistnämnde hade bland annat lämnat Yewel Boshoeve. Samma häst pratade ”wasan” om att spika till helgen. Är det ett tecken!?

Minnet är kort men en stund senare kom på det! Jag har till och med sett Christoffer vinna V75 under midsommarhelgen på Kalmar med Sir Remington! Där slog han bland annat Victory Love som kom från en bejublad seger i en V75 under elitloppshelgen…

 

Absolut inget toppenklipp men av en slump dök han upp där Stenströmer…

Läste nu att Jullan är struken i sitt stochampionatsförsök. För det första tänkte jag att det måste vara tungt för Axevalla profilen Lennart Persson att inte få hästen till start när det var en fet chans att vinna.

Ännu tristare var att det var Limpos vinnare sen i vintras någon gång. Hans förtidsspel över riktigt lång tid brukar sitta av någon anledning. Nu får vi inte veta på ”riktigt”

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.