Jag missar genrepet!


Ikväll kör Sundbyholm en av sina största tävlingsdagar på året när Fyraåringstestet avgörs samt en hel del fina ramlopp. I normala fall är detta en tävlingsdag jag inte får missa men i år blir det dessvärre ett undantag pga. arbete.

Årets upplaga av huvudloppet håller väl inte den höga dignitet som några av föregångarna gjort även om det såklart är ett fint lopp. Copy Tooma tippade jag som vinnare av Sprintermästaren och det var minst sagt försmädligt att han blev utsatt för idiotpress och missade finalplats med mycket liten marginal, då han inte är en centimeter sämre än vad You Bet Hornline är som vann finalen. Idag är väl distansen inte lika passande men formen är på topp och revanschen kan komma direkt!

Kvällens allra bästa lopp i mina ögon är streckspelets femte avdelning där i mina ögon sveriges två bästa äldre ston gör upp. Mitt favoritsto Vanessa Du Ling (e. Love You) har dessvärre dragits med karledsinflammation efter senaste starten och kanske inte är tillräckligt optimalt förberedd för att slå hyperkapabla Ibiza Broline (e. Varenne). Vanessa är dock en undantagshäst och jag blir inte förvånad om hon är först i mål, även om hjärnan bara rankar henne som andrahäst ikväll.

Ni som tillskillnad mot mig har möjlighet att ta er till Sundbyholm bör givetvis göra det!

*

I övrigt är det såklart Axevallas hägrande trippeltrav som är veckans höjdpunkt. Helgen går ut hårt med en auktion som är ett måste att besökas. Jag har läst på en hel del i katalogen och även om det kanske inte blir ett hästköp så kan man dra viktiga lärdomar inför framtiden.

Inför 2008 års Stochampionatsauktion hade jag extra koll på Global Manhattan och det var inte så ologiskt. Fader till honom är min favorithingst Love You och moder var Magnus Jakobssons gamla jänkarmärr Devilish Yankee som jag vid ett par tillfällen bevittnade  och spelade på Örebrotravet utan framgång. Igår kväll gjorde hästen debut och vilken uppvisning. Trots startgalopp och ett tufft första halvvarv var han kolossalt överlägsen på 1.15.9/2140m. Motståndet var troligen uselt men intrycket mycket fint! Den här ska jag fortsätta följa framöver och Timo Nurmos köpte hästen på auktionen för 200 000:- vilket kan visa sig vara en utmärkt investering.

*

Även om jag inte påbörjat den avancerade påläsningsprocessen till helgen ännu så noterade jag att Scarlet Knight har en halvsyster i Windisputable som startar i 2-åringspremiären. Fadern Windsong’s Legacy vann Triple Crown som första häst på evigheter men har inte riktigt löpt upp till förväntningarna i avelsboxen. En annan Scarlet Knight-släkting som startar i helgen är Borga Brunett (e.Viking Kronos) som startar i självaste Stochampionatet. Detta är en systerdotter till ”Tarzans” Hambletonianvinnare.

//Ivarsson

2 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  Arbete? Har du inga VAB-dagar att ta ut? Copy Tooma gick bra över distansen som 3-åring. Han har bra vinstchans i kväll.

 2. 2
  Ivarsson

  Haha nä, VAB-dagar är inte aktuellt för mig än! 😀
  Ja vi får se strax, men distansen är hur som helst inget plus iaf. Känslan var att Timo hade trimmat upp honom lite extra till Halmstad, men den formen borde sitta kvar…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.