JACKPOT V86 Solvalla 17/10


Höst och vi får se hur bra hästarna håller formen efter flitigt tävlande under vår och sommar. Några med sviktande form och utdelningen kan bli bra, det trots att vi har några bra favoriter på förhand. Saston ser mycket svårstoppad ut!

 

V86-1: Ambro Keepsakes lopp och jag har tyvärr inget minne av henne på travbanan. Istället har jag memorerat in det här kortloppet. 1140M är inte full fart hela vägen men nära på… Svårspelat och det är väl ett typiskt gardera med hälften och överleva loppet. Tråkigt! 3 Mathilde Tröjborg har väl sprattlat till lite på senare tid. Fin form och hon kan spring fort, härdad i tuffa gäng och hygglig kvick från start.

V86-2: Treåringslopp utan direkt stjärnglans. 11 Carlos Santana var mycket bra i senaste starten. Det var ingen bluffseger utan man var bara bäst. Bakspår och det är tuffare motstånd på Solvalla. På väg uppåt i alla fall! 1 L.K. är obesegrad efter två starter och klart orutinerad för streckspelet V86. Fin under stochampionatshelgen men det här uppehållet sedan dess gnager precis som innerspåret är vanskligt. 5 Conrads Voldemort gick bra som tvååring hos Thomas Uhrberg men sedan har han inte kommit till start. Tränats av Svanstedt sedan i somras och borde vara lite tränad i sanden gissar jag. Anmäld direkt till Solvalla, då borde man väl tro lite grann på hästen? 2 Time Machine har ett gått rykte men det tar emot att spela på Westholm när han är hårt betrodd. Säkrast är att ta ett streck för hästen som står finfint inne och är härdad.

V86-3: 7 Tidied Accelerator har varit helt grym vid ett flertal insatser under året. Så var det även senast när han vann en V75-final efter en blytung resa. Är han i närheten av den formen vinner han. Jag har svårt att spela Melander fullt ut då han lallat bort ett par segrar med bland annat Iceland. Här ser det väl ut som motståndet lämnar WO? 4 Quick Razz är en mycket gedigen häst som senast fick göra lite för mycket grovjobb. På onsdagar ska en sån här fin häst räcka till mycket bra. Är stark till slut och med lite tur gör konkurrenterna jobbet den här gången. 1 Carlos Lightning är rätt kvick iväg och kanske kanske kan ta ledningen initialt. Där kan man prövas men jag är skeptisk att det lyckas utan lopp i kroppen. Hästen var riktigt vass i ett par starter som fyraåring, kanske har man bränt det bästa krutet.

V86-4: Mälardalscupen. Ett lopp med femton ston till start utspridda på två volter. Riktigt svårspelat, vem som helst kan väl egentligen vinna? 9 I Love Stacys Mom har jag fått för mig vara fältets bästa häst. Nu i norsk träning vilket gör att kollen av henne inte är total. I Sverige har vi sett henne spurtat väldigt vasst ett par gånger men varit handikappad av en dålig kusk. Kusken kanske inte är så mycket vassare idag men klaffar det trots allt är hon svår att stå emot. 8 Ellen Propellen har jag jagat i en stor del av hennes karriär. En fin märr som dock blandar och ger lite i prestationerna. Bäst har hon gått med toppkuskar och idag sitter Adielsson upp. Jag håller tummarna för en seger ikväll, det är inte otänkbart med detta smygläget. 5 French Riviera har här hittat en lämplig uppgift, hon står start med några tusenlappar till godo. Det är väl ingen klassklättrare men jag streckar i den här omgivningen. 6 Blanka Vlasic är en fin tjej som står vettigt till här. Springspår borde fungera väl och kusken Kim Eriksson vet vad som gäller, han kör för seger. 1 Orderly ska här försöka hålla upp innerspåret. Oklart moment men det kan ju lösa sig ändå. Fin vid segrarna och finska hästar som körs till Sverige brukar kunna vinna ett par lopp utan att gå upp för mycket i klass.


V86-5:
Treåringslopp där vi har några fina ämnen till start. 2 Down Force har två raka triumfer i bagaget och Formula One:s halvbror är lovande. Senast öppnade man snabbt från start och väl i spets var man bara bäst. Det såg mycket bra ut och reprisen ligger nära till hands här. 10 Ferrari Håleryd var duktig tvåa senast och kan vara det igen. Då avgjorde spåren… 4 Queasy spikade jag senast i en mer ljummen omgivning. Startbrasa då och det vore surt att spricka på honom här. Fin häst.

V86-6: Fyra KM! Roligt att ett sånt här styrkeprov körs i Sverige… Den här gången ser jag bara en vinnare framför mig. 11 Saston var snuskigt bra senast vid vinsten i V75-finalen. Han var passerat ett tag men kom tillbaka på styrka, det är ett bra genrep inför detta mastiga lopp. Mycket bra även före det och det är sjukdom emot. 9 Beau Mec tog en tappstart senast och orkade inte fullfölja över upploppet. Det saknas lite men en häst som passar över fyra varv.

V86-7: Kortlopp av sämre kvalitet. 2 Velten Ovambo har ett lopp i kroppen efter uppehåll sedan i början på Juni. Rejälare häst som i grunden är bäst i fältet? Hultmans stall går dock inte mot ett toppår precis. 3 Exotic Sund var mycket fin vid segern och har ett gott rykte. Hon tävlar inte lika bra, fint spår här och om det klaffar så. 4 All American Candy är ingen hjälte och jag har svårt att betala för honom. Om Svanstedt för bestämma… 1 Feast Your Eyes är inte heller någon favorit hos mig, fint spår för en gångs skull dock.

V86-8: Avslutar med ett blekt V75-försök i klass ett. 7 Disney Tooma, 10 Tab Hall och 12 Peaberry har alla vunnit på rikstoton i år men det var bleka lopp. Jag vill istället låsa på Stefan Melanders 9 Digital World som fick en fin genomkörare senast inför detta. Fast med lite krafter kvar i en V75-final då. Kan få loppet här. 8 Super Karma besitter fint kunnande men är handikappad av spåret.

Systemförslag V86:
V86-1: 3 Mathilde Tröjborg
V86-2: 1,2,5,11
V86-3: 4,7
V86-4: 1,5,6,8,9
V86-5: 2 Down Force
V86-6: 11 Saston
V86-7: 2,3
V86-8: 8,9

Systemet är på 160r/40kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.