JACKPOT V75 Boden 16/6


Första start på V75 den här lördagen är 20:30 så ikväll blir det till att kombinera fotbolls-EM och travet.

V75-1: Inte det bästa silverloppet som körts, men med några skapliga med framspår så lär vinnaren finnas där. 1 Flicka Rigas har aldrig lyckats vunnit på rikstoton, men har samtidigt inte haft samma förutsättningar som hon har nu. Var ute i en tuff silverfinal senast och spurtade okej från kön senast och formen borde det inte vara någon fara med. Blir knappast någon ledning nu, men ett lopp där bakom är högst troligt. Blir chansartat, men hon är en vass spurtare och får hon bara luckan så kan segern sitta där. 8 Bagley hade kunnat vara ett spikförslag från ett bättre läge då han ser ut att ha hittat en formtopp. Nu är spåret som det är och då han inte är så snabb från start så riskerar han att bli hängande en bit innan han hittar fram utvändigt om ledaren, om han nu laddas framåt. Trots att han troligtvis får ett tungt lopp så känns han given på kupongen. Både 2 David Sisu och 4 Go Green Pellini vill till ledningen och det kan bli rejäl körning en bit, men Uffe lär ge upp ganska snabbt om han märker att han inte kan komma förbi. Båda har vunnit sina flesta lopp från ledningen, men det förstnämnda känns lite hetare då han har bevisat bra form. Båda åker med på systemet. Segern borde stå mellan dem här hästarna, men vill man ha med någon skräll kan finska 7 Feel So Good vara ett bud. Hon har bra form och gillar distansen. Kan öppna snabbt och kan på så vis kanske hitta ner i ett vettigt läge. Kan skrälla vid maxklaff.

V75-2: Här får vi se dagens största favorit i 5 Drillbit Ås och i en svår omgång så gäller det att vara på en sådan här straffspark, så jag spikar. Hon har visat absolut toppform på slutet och hennes bästa lopp var nog senast trots att hon inte vann då. Fick då dra fram vinnande Askens Valencia sista halvvarvet och att hon sen inte kunde stå emot henne över upploppet är inget att säga om. Finns inga konkurrenter i den klassen nu och det ända som är emot är nog starten då hon har ett snävt spår. Borde ändå klara spåret och kör Uffe för spets så blir han troligtvis släppt dit och sen ska loppet vara över.

V75-3: Huvudloppet för dagen är förstårs Norrbottens stora pris som i alla fall har lyckats locka till sig några av Sveriges bättre hästar. 3 Sanity misslyckades ju senast som en av ”vårat” största hopp i Elitloppet. Var inte kurant då och är ursäktad. Är frisk igen och han borde inte ha tappat nämnvärt i form. Han är riktigt startsnabb och vi såg näst senast hur bra han går från ledningen. Är bara formen där igen så borde han bli svår att fånga in. 7 Orecchietti är dock en favorithäst för mig så det får bli gardering. Även han misslyckades med att gå vidare till finalen av Elitloppet senast, men där såg det bättre ut då han satt fast med krafter kvar trots att han kom i mål på 1,09,6. Nu ser det ut som det är han som kommer att få göra jobbet utvändigt och han är inte slagen för det, men det är alltid tufft mot så här pass bra hästar. Spikar man inte är han den självklara garderingen. Jag låser på de två, men det är flera fina bakom som säkert kommer göra ett försöka att utmana. 5 Noras Bean och 6 Yucca Boko kommer båda smygas med i ryggar och komma med bra avslutningar sen om dem har vad som krävs för att vinna är mer tveksamt. En som har kapaciteten är 9 Caballion, men han har tre raka galopper och även om han klarade kvalet utan problem så vill man se att han klarar av att trava när han börjar bli trött.

V75-4: Många hästar kommer här med fin form och fina rader så det gäller att hitta dem som har gjort bäst prestationer på slutet. 12 Zlatan Sisu har fått sämsta läget, men har samtidigt suttit långt bak två gånger på rad och ändå hunnit fram i god tid. Här är formen och utveckling på väg helt åt rätt håll. Behöver såklart en hel del hjälp med tempot för att ha någon chans, men går bara lite för fort så kommer han komma längst ut i banan igen. 6 Banker’s Office var ute mot ett helt annat motstånd senast och spurtade då bra som trea. Har fått ett perfekt läge och är en spetskandidat helt klart. Från spets borde segerchansen vara väldigt bra, men även om han inte kommer dit så är han inte borta. Räknas tidigt. Den som kan utmana om spets är 7 Max De Lux som får Adielsson i sulkyn den här gången. Kommer från två imponerande prestationer som har lett till överlägsna segrar. Det är samma här. Kommer han till ledningen så kommer han bita ifrån sig bra, men inte heller han är speciellt positions beroende. 9 Fast Pay åker med också då han är stark och har bra form. Vann senast från dödens på en riktigt tung bana. Tål att gå en bra bit i spåren och vid högt tempo så kommer hans styrka bli avgörande.

V75-5: Riktigt svårt kallblodslopp där 6 Rigel Odin blir alldeles för stor favorit och måste garderas. Dem finska hästarna känns intressanta då dem oftast räcker långt i svenska kallblodslopp. Lägger ingen större vikt vid det här loppet utan tar med alla på systemet.

V75-6: Dagens andra spik kommer här i form av 7 Keep Well som kommer med en färsk V75-seger i bagaget. Gjorde då sitt livs lopp och vann trots galopp i starten. Spurten var av bästa märke och han hann fram precis på linjen. Går med den segern upp en klass nu, men det är knappast någon större skillnad och han behöver inte rädas det här motståndet. Takter som kör den här gången får försöka hitta ner någonstans sen får han köra i ryggar så länge det går. Med rätt ryggar så kommer han räcka långt igen och förhoppningsvis blir det ända fram till seger. Bakom så finns det några vill utmana och 3 Giacometti känns som den första utmanaren. Galopperade sen, men gick bra till seger gången före. Har ett mer passande läge nu då han vill vara med där framme direkt. Kanske inte kommer till ledningen, men dödens brukar vara ledigt och han är stark och håller alltid farten in i mål. 1 Made At Home blir farlig om han lyckas hålla ledningen. Vann därifrån mot liknande motstånd näst senast. Senast så hade han sparat i mål efter ett rygglopp.

V75-7: Omgången avslutas med ett långlopp där Erik Svensson åker upp med 10 Prince Elliot i angeläget ärende. Har formen helt på topp för dagen och distansen gillar han. Senast vann han hur enkelt som helst i ett enklare gäng. Gången innan så hade han krafter kvar i mål efter ett invändigt lopp. Bakspåret behöver inte göra så mycket och han kan gå en rejäl avslutning i spåren under slutvarvet. 3 Anthony Web är en fin häst som står lite hårt inne på pengarna. Näst senast så mötte han två kulltoppar och hängde på fint där bakom. Senast så blev det galopp direkt. Har perfekt spår nu och kommer få ett bra lopp härifrån. Att det är distansdebut spelar nog ingen större roll då han verkar lugn i loppen och dessutom kommer få en ryggresa nu. Löser det sig på slutet med positionerna så kan det räcka till seger. 5 Montgomery Gel varnade jag för senast och då vann han till 35 gången pengarna. Överodds då och nu blir han istället favorit. Liknande lopp och han måste räknas igen då han tål att göra jobbet som krävs. 2 Pandora Girl spurtade riktigt bra senast mot bra motstånd. Nu har hon blivit nedstruken till innerspår och det är osäkert om hon kan ta ledningen. Riskerar annars att bli fast, men samtidigt är det kanske bättre att gå i ryggar över den här distansen. Ska inte glömmas bort.

V75-systemet:
V75-1: 1-2-4-8
V75-2: 5 Drillbit Ås

V75-3: 3-7
V75-4: 6-7-9-12
V75-5: Alla 15
V75-6: 7 Keep Well
V75-7: 2-3-5-10

4x1x2x4x15x1x4 = 1920rader / 960:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.