JACKPOT V64


Ikväll är det som ”vanligt” jackpot på Solvalla. Det är inte helt lättspelat dit med alltför ofta låga utdelningar. Förra veckan var det Kriteriekval och att det blev favoritbetonat den gången känns inte konstigt.

Idag är det kval till Europaderbyt och med lite tur kan det skrälla i dom loppet. Fyraåringarna har gått en lång säsong och dom har fått sig några törnar under årets täta och tuff matchande. Några av dom lär inom en snar framtid gå till vintervila men vilka gör det i tid?

Red Hot Dynamite har gått sina holmgångar mot skador och sjukdomar. Fjolårets dominant i kullen har försökt att komma tillbaka och har nu två lopp i kroppen. Intrycket har inte varit det rätta och trots att han är matchad till detta loppet är han mycket tveksam.

Joke Face är favorit i det andrauttagningsloppet. Den nyblivne derbyvinnaren vann väl utan att vara helt på topp? Spännande och se skicket för dagen och taktiken mellan Kolgjinis hästar. Sebastian K. kan nog ta ledningen initialt och kungapokalsvinnaren är såklart ingen dålig häst. Senast var han usel, kör man i ledningen ändå?

I DD-2 är Nisse Bean favorit just nu. Han har varit igång sedan i våras och tjänat grova pengar på sina åtta (!) årssegrar. Inte det tuffaste emot men hästen kan väl itne vara i slag fortfarande?

Steen Juul åker långt med Last Man Standing som är favorit i DD-1. Han var läcker att titta på under Hugo Åbergsdagen i somras. Som stor favorit gick det inte så bra i loppet, idag är han svår att sätta in. Han kan vara ”halvt resesällskap” idag åt tvååringen som startar?!

Utanför V64 gör tvååringarna upp om mycket fina prispengar. 250 000kr till vinnaren bjuds i fyra lopp för hästar som har blivit köpta på någon av Trottex auktioner. Här lär det vara i ordningställt på en del håll och inköpspriset kan vara hemma redan efter en start!

Hästar som inte vill ha innerspår finns det några exempel på. Maharajah kom ut i sin V75 start och vann trots det.

Mest otur att få spår ett är väl ändå Nahar som nu på söndag får innerspår för femte gången på dom åtta senaste starterna!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.