Intressant debutant #3 och lite annat…


Nu nu är det dags att haussa upp en treåring innan debuten igen. Jag måste säga att det gick bra förra gången med tanke på hur Stig H Johanssons Noe’ d’Asolo sett ut i sina första två starter. Detta är verkligen en kanon, och jag hoppas han satsas mot E3 och det Italienska Derbyt senare i höst. Även Timo Nurmos Amaru Boko har varit omnämnd här tidigare och han imponerade stort i lördags när han bollade med ”Stickans” kanon (?) Formula One. Extra intressant tycker jag han är eftersom han har Coktail Jet som pappa, denna spurt- och avelsfantom har känts lite ”passé” nu när sonen Love You blivit den franska snackhingsten. Amaru’n blir hur som helst ruggigt spännande att följa framöver…

Även den här gången är det en häst från Solvalla som måste studeras extra noggrant i sin debut. I första loppet ikväll börjar Stefan Hultmans One Too Many sin framgångsrika karriär. Det handlar om en son till giganten Viking Kronos och Bourbon Eyes, det innebär att han ingår i en hyfsad syskonskara. Halvbroder Intoxicated var en av kulltopparna som unghäst och tävlar fortfarande med framgång trots att han inte klarar av ett alltför regelbundet startande innan det blir ett längre uppehåll. En annan broder är Loaded som var en av mina personliga favoriter, även om han väldigt sällan löpte upp till mina förväntningar. Jag hade hoppats på fler än 2 segrar på 48 starter och det är ingen slump att han hittat hem till ägarna på Visby. One Too Many är framförallt helbror till en av årets större Derbyaspiranter Never Again, som imponerade stort i sina sista starter som treåring.

Jag har mycket stora förväntningar inför kvällens start och det är ett MÅSTE för alla traventusiaster att vara inloggad vid den tiden (cirkus 18:20)! Travkompaniet (… som jag själv inte är någon fantast av) äger treåringen och Stefan Hultman kan återigen ha hittat en kulltopp till dem. Allt annat än en finalplats i kriteriet och jag är besviken över detta inlägg. Haussning var ordet! 😉

*

Philadelphia Flyers är i Stanley Cup-final efter 4-1 i matcher mot Montreal Canadiens och det blev en kortare matchserie än vad jag trodde. Grunden till segern lades redan i första matchen när dem gjorde målvakten Halák mänsklig. I finalen väntar Chicago Blackhawks som har ett bättre lag på pappret och får gälla som favoriter. Hoppet är dock det sista som överger en!

*

Intressant lopp på Arvika på måndag (ledsen, men det kommer faktiskt en vardag efter helgen…). 3300m autostart är det som gäller för dem 12 ekipagen i V4-4. Kan vi möjligen ha ett svenskt rekord på gång? 😉  Jag hyllar detta och hoppas vi får se fler sådana här experiment av det här slaget i framtiden.

*

På lördag ska man ta revansch med No Wonder och sedan ska det återigen bli kul att se Redtop på banan igen. Denna gång med perfekt uppehåll mellan starterna, jämfört med förra gången då det blev alldeles för tight.

//Ivarsson

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Henke

  Ser fram emot Lopp1 ikväll!

  Synd att det blev lite Walk Over då dom värsta (?) motståndarna är strukna. Stig H’s duo Negus D’Asolo och Kaiser Broline.

 2. 2
  Ivarsson

  Ja, i förstahand Kaiser Broline var intressant. Stig H Johansson strök troligtvis sina hästar av ren skräck efter att ha läst mitt inlägg! 😉 *haha*

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.