Intressant Debutant #2


Helge Zonett inledde ”Debutantsåret” på bästa sätt när han vann förra fredagen i flegmatisk och bra stil. Motståndet lika uselt som jag anade, men den där hästens framfart ska bli kul att följa under året. Uppföljaren kommer från samma stall och Robert Bergh verkar vara ivrig att få visa upp sina fina ungdjur.

Den här gången handlar det om Sex And The City (e. Varenne – u. Super Pilaar) som startar, precis som Helge Zonett förra veckan, i lopp 2. Jag är väldigt svag när det gäller Varenne-märrar och i den här kullen finns det bara tolv stycken svenskfödda sådana. Än så länge har han lämnat skönheter som Lie Detector, Ibiza Broline och Inside Broline men mest aktuell är såklart Lisa America som kanske är världens bästa sto för dagen. Att Varenne fortfarande väntar på sin första svenskfödda hingstavkomma som tjänat en miljon är såklart en besvikelse med tanke på det stomaterial han fått hittills.

Moder Super Pilaar bedömer jag som en av de mest fartfyllda i sin kull, trots att det bara blev tio starter (varav 5 segrar) totalt i sin karriär och endast tävlande under treåringssäsongen. Jag bedömer henne som mycket intressant i avelsboxen och inte blir det sämre när man sett vad hennes helsyster åstadkommit efter tävlingskarriären. Miss Pilaar kan vara på väg att få utnämningen ”Elitsto” om det fortsätter på den inslagna vägen. Juliano Star-döttrarna Bobtail och Jullan har båda tillhört den yppersta kulltoppen, och den förstnämnda har klarat av steget till att även kunna slå sig in i den äldre eliten.

Att kusinen Sex And The City ska bli lika bra som dessa två går inte att begära, men jag förväntar mig en travsäker tjej som kommer utvecklas stadigt under året. NHL-stjärnan Henrik Zetterberg deläger hästen, så ni lär kunna följa hästens säsong i skvallerblaskan (läs Trav365) om inte annat.

6 Comments

Add yours
 1. 1
  Patrik

  Två ”snackhästar” från mindre tränare att hålla koll på inför 3årslistan 🙂 Supermede (Kenneth LT Nilsson) On track Piraten ( Hans R strömberg)

 2. 2
  Ivarsson

  Intressant info! 🙂 Angående snackhästar är det lite svårt för mig att komma åt dessa, eftersom jag inte har någon större kommunikation med tränarna. Men vi ska följa dina två förslag noggrant inför kommande debutsäsong!

 3. 3
  Patrik

  Vore kul om ni kunde göra som de gjorde i vinternumret av ronden för många år sen. Tränarna fick säga vilken unghäst de trodde mest på inför nästa år. :-), var skitkul att följa upp hur det gick för dem. Westholms monsterstammade Belmondo Boko tex…är den värst i stallet eller inte? En rundringning och sen en lista på dem som de tror mest på vore otroligt skoj. 🙂 Mkt rolig läsning här annars, tack för det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.