Inför Elitloppet 2016


Medan V75 kan generera en generös utdelning för de som spelar på en vardaglig basis, kommer de som är intresserade av vadslagning på hästar garanterat delta i årets upplaga av Elitloppet som går av stapeln senare under maj.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Commander_Crowe_Elitloppet_2012_001.jpg

Elitloppet är världens största långdistanstävling och är räknas av många som Sveriges flaggskepp när det kommer till hästkapplöpning. Den legendariska Solvalla Travbana som tävlingen arrangeras i den 27-29 maj har en kapacitet på över 25 000 besökare.

Sedan Elitloppet startade 1952 har tävlingen visat upp många spännande inslag under sina. Under två dagar får nationella, så väl som internationella hästar, en chans att visa upp sig bland den absoluta toppen. Den italienska tävlingshästen Varenne är en av dem. Varenne vann tävlingen i två års följd, under 2001 och 2002.

Men det har visat sig vara ett undantag. Svenska hästar har under åren visat sig dominera tävlingen. Senast förra året kammade en svensk häst hem första priset, då den svenska kusken Örjan Kihlström körde Magic Tonight till en första plats på en fantastisk vinsttid: 1.10.1.

Men det finns fortfarande starka motståndare mot den svenska dominansen. 2011 visade chockade den tyska hästen Brioni, Elitloppet, något som ledde till förändrade odds under 2011. Under 2014 kunde vi se den franska hästen Timoko trava in i mål på rekordtiden 1.09.5. Konkurrensen bland den absoluta toppen har vuxit sig allt starkare under de senaste åren.

Vi kan vänta oss en lika spännande upplaga i år då deltagare har förberett sig under månader inför loppet. Sportsidor som Betway har redan börjat sin övervakning om eventet, med nyheter så väl som tips. Återigen visar sig Timoko vara en favorit hos experterna.

Samtidigt finns det skäl att tro att fyra år gamla Nuncio har potential har nå långt under Elitloppet. Efter förra årets vinst i den svenska tävlingen Breeders’ Crown, och med tidigare positiva inslag på Solvalla med Stefan Melander som kusk, kan Timoko förvänta sig ett tufft motstånd.

Vidare kan vi se fler hästar som kan ge Nuncio och Timoko tufft motstånd. Här inkluderat bland annat Propulsion och Resolve, för att inte glömma B.B.S Sugarlights övertygade vinst under Olympiatravet, som visar ett tredje alternativ att hålla ögonen på. Med över tre miljoner i vinstpotten kan vi vänta oss en tuff kamp om första platsen.

Självklart kommer förra årets vinnare Magic Tonight också placeras högt upp på draftingen. Tränad av Roger Walmann, visade den här 6-åriga veteranen upp en minnesvärd prestation förra året då han vann strax före Mosaique Face. Och med bara ett par dagar innan Elitloppet drar igång, kan vi vänta oss allt mer spänning.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.