I’m back


Längesen jag blogga nu och egentligen finns de väl inga bra ursäkter att man inte gör de,men jag  kan skriva ner några rader vad jag gör iställe för att blogga. Alla som känner mig vet att träning och jobb kommer i första hand. Och just träning har de blivit väldigt mycket av på slutet då jag vill ha bort dom här extra kilona jag skaffat mig i sommar. Så de har helt enkelt blivit så att jag har kört ett extra träningspass istället för att blogga… Tyvärr är kilona kvar. Jag förstår inte hur folk hinner med att ha stort umgänge eller att kila stadigt med nån kille. När jag sätter mig i soffan på kvällarna efter träning då vill jag bara vara själv och läsa nån hälsotidning eller surfa runt lite på nätet.

Sen blir de givetvis en del sms till Sandra. Att både hon och jag har blivit tränings freakar och måna om vad vi äter trodde man inte för några år sen. Att de har gett resultat på oss båda syns tydligt.

Före  Efter

Före                                                                                                          Efter

Jag har iaf tänkt på lite vad jag ska blogga om när jag tränat så blir lite kort om små saker jag stört mig på under den senaste tiden.  Jag gnäller ofta om att skötarna nedvärderas och de står jag fast vid. Varför får inte skötarna en gulkavaj i Derbyt!? Ska man ge den ena så ska man ge den andra. Alla är betydelsefulla men på olika sätt. Hästskötaryrket kommer alltid att ses som ett lågklassigt jobb men dagens tränare försöker göra de bättre och så har vi facket som ser till att lönerna blir bättre och bättre. Synd att dom på högre höjder inom sporten inte eftersträvar det också. Sen så har jag alltid undrat när de ska delas ut priser vid vinster, skötarna får oftas nått skräp dom plockat ihop. Jag säger oftast vad jag tycker så senast jag hade månadens häst (var längesen nu) så ifråga satte jag faktiskt prisutdelaren varför jag fick en liten ful tygväska med boxskyltar i? Ägaren får presentkort på travrestaurangen. Tränarna har fått massage eller en pulsmätare, det har varit olika under dom senaste åren. Lite skillnad i prisvärden om man jämför med vad skötaren får. Sen att jag uttrycker mig lite väl klantigt är en annan sak… Jag frågade bara prisutdelaren om han eller jag skulle slänga tygväskan i soporna? Han blev paff men det verkar som att dom tagit åt sig av kritiken så nu får faktiskt skötaren presentkort på en dambutik. Vi har ju inga manliga skötare 😉 Sen så fick visst inte ställningen i utselningsligan plats i programmet förra veckan när de var V86. Varför tog man inte bort kuskligan!? Nu tycker säkert många jag borde sluta som skötare eftersom jag bara gnäller men de är ett fantastiskt yrke och att få hålla på med hästarna är de som driver mig. Helt underbara djur. Sen så ska jag citera en godvän ”De är finare att vara hora än hästskötare” de ligger faktiskt nått i de. Dom nya reglerna för elitlärlingar tycker jag är helt genialisk och borde ha skett för flera år sen. Konstatera igår när jag såg monteloppet från Karlstad att Åsa Svensson är bästa ryttaren och de kommer hon vara flera år till . Rider snyggt och välvårdat. Se och lär.

Nu till nått trevligt, förra helgen så var jag och Sandra i Göteborg för första gången och roade oss. Tror nog vi lämna lite avtryck. Vi åkte på bussresan från Sundbyholm, förstår inte att inte fler åker med. Bra pris och boende. Sedan på Söndagen så behöver man inte vänta hela dagen att nån ska nyktra till och köra hem. Man behöver bara ta sig ut till bussen, sen så är de viktigt att få en plats nära toaletten. Framåt kl13 så började jag få tillbaka färgen i ansiktet. Jag var inte ensam i Göteborg av vinnarskallar gänget, med på bussen var ju även dansken och på plats träffade jag min bloggkollega Jennifer som var där med sin älskling. Jag tänker ofta jag är för gammal för såna här resor men ändå så har man så roligt varje gång och man finner alltid nya vänner vart man än åker. Så tanterna kämpar nog på några år till,  vi var yngst på bussen med våra 30 år men vi var inte värst. På söndag morgon så började folk sno saker, det var pannkakor från barn och vi blev även bestulna på våran vodka. Hade kanske inte gjort nått om dom tagit av oss den redan på fredag morgon. Vi umgicks även en del med André Eklundh under helgen, en ny tränare de gått bra för. Ingen tränarson som fått allt serverat, skönt att höra när arbete lönar sig! Tror nog han tillhör toppen om några år, kom bara ihåg ”Ta de lugnt , ta de kallt, Andre Eklundh fixar allt”.

Sen till de tråkiga som hände efter Åbys stora med CC. De har stått mycket om de i media och man vet inte vad som är sant. Om de är sant att veterinären inte ville ge CC dropp så är de skandal. Man ska alltid sätta hästen i första hand, var han uttorkad och behövde dropp på plats så ska de väl ges även om man är på plats på en travbana? Men om de stämmer att Fabrice såg efter första heatet att hästen var uttorkad så borde han ha strukit hästen själv. Sen så varför 14 dagars startförbud när de bara är 96 timmars karens på dropp? Som sagt man vet inte vad som är sant i de här men jag hoppas att kretsen kring CC tänker inför nästa långresa och ger han dropp 96 timmar innan loppet. Då har man försökt undvika att han ska bli uttorkad och de behöver inte bli så stor cirkus utav de. För vi vill väl att han kommer till Svergie igen och visar upp sig.

Nu laddar vi upp för nästa helgs stora drabbning, kriteriet. Vi syns i baren / CD

Categories

9 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-Dansken

  Haha. Ja, din och Sandras frukost på lördagen med 4 centiliter yoghurt var som ni inte ens fick i er visar att ni hade roligt på fredagsnatten. Jag hamnade framför er i bussen ner och det var några trevliga diskussioner vi hade. Tack ska ni ha.
  Vad gäller skötarna håller jag med om allt liksom senast du tog upp det.

 2. 2
  Nicke BH

  Jag åkte på en minitravresa i onsdags till Sundbyholm med Vallas hästägarförening. Med mina 33 år var jag säkert minst 15 år yngre än den näst yngste. Medelåldern som låg runt 60 påverkades föga av min närvaro. I traventusiastsammanhang (långt ord) så är man tydligen pojkspoling tills man blir 50.
  Om man inte heter Ivarsson vill säga och har travminnen från det man föddes och en tid före det också.

  Man undrar om dessa bussresor kommer försvinna om en 10-20 år när de äldre hoppat av livets resa?

 3. 3
  Catarina Damström

  Jag hoppas ägarkretsen i vinnarskallar inspirerar andra lite yngre att äga häst ihop. Även om ni är lite blandad ålder på FD så är ni fina förebilder för travet som hästägare och supportrar.

  • 6
   AIK-Dansken

   I onsdags hade vi stora matvarukorgar till ägare, skötare, tränare och kusk. Blommor bara till skötare och ägare. Då var det hästägareföreningen som stod för arrangemanget.

   • 7
    Catarina Damström

    Ja när de är mat så är de bra 🙂 Som sagt de kan vara riktigt bra ibland men ibland väldigt ogenomtänkt. När hästägarföreningen , damklubben också vidare är med och arrangerar så brukar de alltid vara väldigt bra. Inget kriterie för dig hörde jag?

 4. 9
  Catarina

  Kan tilllägga att dom priser som finns framme i min lägenhet kommer från sundbyholm. Visst de är min hemma bana så de kanske inte är så konstigt. Men dom försöker oftast tänka till. Förrutom vid månadens häst men de kanske banan inte har att göra med?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.