Ikväll kliver Magnus Jakobsson in i tusenklubben!


Inför kvällens tävlingsdag på Färjestad ståtar Magnus Jakobsson med 998 segrar i karriären och i den här situationen är det lätt att går kärvt. Jag tror dock att han sättar dit minst 2 av sina 8 uppsittningar ikväll och når en mycket prestigefull milstolpe. Extra bra förutsättningar gäller ikväll då dominanten Björn Goop är avstängd och istället är på fransk plats och bevittnar Quarcio Du Chenes start. Jag har granskat styrningarna och det ser lovande ut:

Lopp 2: 9 Änglasjöns Ängla

Imponerade inte i debuten och såg inte ut som en vinnare i nästkommande start. Erik Berglöf startar här en egenuppfödd debutant vid namn Pina Colada (e. Mr Pine Chip) som är efter hans fina sto Dream of Road. Den hästen kan vara rolig att bevaka i ett 2-åringslopp som annars ser färglöst ut på pappret.

Lopp 3: 7 Staro Da Vinci

Pay Love (nästan 1,7 miljoner intjänat) är mor till denne debutant som på pappret ser mycket krånglig ut med många tränarbyten och galopper. Vinner felfri?

Lopp 4: 11 Princess Wine

Kvällens bästa segerchans och den här ska helst sitta om det ska jubileum ikväll. Formen är mycket bättre än raden och nu är det dags att hon får utdelning.

Lopp 5: 7 Tenette Express

Loppet ser ut att vara av dålig klass och det finns väl en liten vinchans i alla fall.

Lopp 6: 1 S.j.’s Survivor

Det här är en bra häst som varit jämn på slutet. Möter en vass konkurrent i 4 Ador Le Soleil som troligtvis kommer flyga till spets. Rygg ledaren på denne och lucka tillslut låter som ett segerrecept?

Lopp 8: 5 Four Johannes

Häst som saknar skalle och kan få svårt att vinna. Totalt chanslös är han dock inte om det klaffar från sargen.

Lopp 9: 13 Dante Loss

Helbror till stjärnan Dumle Loss och det här får betraktas vara en intressant styrning även om det är många att runda. Svårt att veta hur mycket kapacitet det finns dolt i hästarna på startvolten.

Lopp 10: 12 Breadtodad East

P21-lopp och det är sällan en vacker syn. Hästen han kör här är en av två som har segrat i år och det betyder väl en viss chans att blanda sig i striden i alla fall.

Om man summerar detta tycker jag det ser ut som en toppchans, ett par bra vinstchanser  och några halvchanser.

Jag sticker ut hakan och säger grattis till 1000 segrar, Magnus Jakobsson!   

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Ivarsson

    Blev tyvärr bara en ”pinne” ikväll och han står just nu på 999 segrar. ”Åtta” nya chanser imorgon på Örebro och även om han saknar fina vinstchanser kanske han skräller till med någon.

    Annars fixar New El In milstolpen på Axevalla’s V4-omgång på onsdag! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.