Hetast just nu!


Björn Ekmark duktig bloggare på travronden inledde med detta inlägg:

 http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=37383

Där han bland annat skriver:

 ”Travsporten skulle behöva någon form av oberoende granskare, som hälsoskyddsnämnden som åker runt och inspekterar restauranger, och stänger ner när det behövs.”

Jag tolkar det som om han tycker att travsporten av den breda massan inte anses vara helt REN från fusk, djurplågeri et cetera. Ekmark menar på att skärpta kontroller skulle kunna leda till ökat förtroende. Som travintresserad är jag övertygad om att det inte ska behövas läggas på den nivån. Mina kompisar däremot, har inte insett att det är hårdare dopingkrav inom travet än humanidrotten. Detta kanske skulle vara ett sätt att bevisa detta….

Kari Lähdekorpi kontrade med detta i sin blogg :

 http://www.lahdekorpi.se/blogg_index.asp?action=view&BloggID=25&PostID=271

Ett utdrag: ”Ni kan skaffa hur många Hans Landa (eller vad han nu hette) och åka till vilken tränare som helst, när som helst och ni skulle se hur bra alla mår, hästarna i alla fall. Travjournalister kan titta sig i spegeln och kolla vem som smutsar travsport i detta land. Vi tränarna har inget att dölja, det borde alla veta”

Det var ingen skräll i att just Kari skulle skjuta tillbaka. Jag håller med Kari om det mesta men Ekmark vill ju bevisa för allmänheten att hästarna har det bättre än ryktet. Vill bara väl som journalist och travanhängare.

Robert Bergh bloggade så här :

http://www.robertbergh.se/7967.roberts_blogg.html

Jag citerar :

”Undrar om Friedenvall och B Ekmark på något sätt kan finna en positiv bild om Svensk Travsport? Kan dom bli lika varm i kroppen som när dom sitter i tunnelbanan med hörlurar och lyssnar på musik???

Överhuvudtaget så fattar jag inte var dom får ”infon” från, om vad ALLA och DOM tycker. För dom verkar aldrig träffa fler folk än nere i tunnelbanan och på jobbet, med lurarna på. Så när kommer all info från om ALLMOGEN in?? Är det mailen från någon, som är hela samhället??”

Som jag läser det går Bergh till hård attack mot travronden för deras negativa syn på travets utveckling hela tiden. Jag är beredd att hålla med om att det är väl mycket gnäll från deras håll. Kanske skulle han sätta Nisse Enqvist på deras kontor för en dag och balansera upp det?

Detta är en HET potatis! Kul läsning och det verkar inte kallnat ännu.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.