Hellre vinterträning än söndagstrav på Solvalla!


Jag är verkligen värdelös på det här med att blogga. Har det ofta i tankarna men så rinner det ut i sanden.
Har lite brist på idéer. Känns som att om jag ska blogga så ska det vara intressant läsning. Inte bara en massa vardagsmat. Men vad tycker Ni? Vad vill Ni läsa om? Kom gärna med förslag. Så ska vi se vad jag kan fixa.

Annars då?
Vintern har äntligen kommit. Ett par månader för sent dock. Men jag är nog en av dom få som älskar att det vita guldet äntligen har lagt sig på marken. Vi har haft perfekt vinterväder i ett par veckor nu. Snö, sol och ett par minusgrader. I just love it! Perfekt väder för träning av hästarna. Och så är det ett stort plus att det blir lite ljusare på morgonen och kvällen.

Vintern innebär ofta vintervila och vinterträning för många av landets travhästar. Vad vinterträningen innebär är varierande. Alla tränare har sina egna idéer och tankar. Vi hos Timo vintertränar hästarna i en så kallad tryckvagn. Helt enkelt en vagn som man ”bromsa” så den blir tyngre. Så det är vad Amaru och Going for gold zaz sysselsätter sig med om dagarna under vintermånaderna.

Jag brukar oftast inte ha så mycket starthästar på vintern, vilket är ganska skönt.. Vem vill på trav när det är kallt och ruggigt? Jag stannar iaf hellre hemma i soffan. Så dessa söndagstrav på Solvalla är allt annat än uppskattat hos mig. Ge oss tillbaka våran lediga dag!

 
I år verkar det som att jag kommer få ut på landets travbanor trots snö och minusgrader. Har för tillfället tre pållar som är ute och startar. Alexis Boko, Julia Kemp (debuterar på valla på söndag) och Boeing Boko. Alexis Boko fixade 3:e raka segern i onsdags. Obesegrad 2012. Hoppas att det här får bli hennes år. Är iaf väldigt glad över att hon äntligen får visa vilken kapacitet hon besitter. Hon har haft form väldigt länge men aldrig fått utdelning i loppen. Hon är en av många otursfåglar gällande spårlottning. Och det ska ni veta, det är inte lätt och vinna lopp när man nästan alltid får spår 7, 8, 11 och 12. Men nu när hon har fått bra spår så har det äntligen lossnat. 200 tusen på tre starter. Inte illa pinkat pärlan!
Jag håller tummarna för att turen håller i sig, för hon har mycket kvar och hämta på ovalen.

Annars så väntas det utökning i min privata familj. Inte av det mänskliga släktet dock. Utan jag utökar med ännu ett hårbelagt monster på fyra ben. Har sedan tidigare en hund, Molly, och två katter.
Men den 18:e februari så åker jag ner till Skåne och hämtar hem en Dobermann tik.

 

Här är snyggingen, Dobermundes Xanta 5 veckor gammal.

/Jennifer

Btw, Jag tror Ready Cash är stenklar i pdA på söndag!

8 Comments

Add yours
 1. 1
  Nicke.BH

  Jag vill veta hur tankarna går kring de hästarna du har som startar. Både före och efter start.
  T.ex. dagsform, taktik, träning innan och efter lopp, långsiktiga planer för hästarna, upplägg och förberedelser för de planerna, vad gick bra, vad gick dåligt, hur var stämningen på stallbacken, sjukdomar eller åkommor som hästarna drabbas av, hur påverkar förväntningar på hästarna dig (om det påverkar dig). o.s.v.

  Sånt du skriver om som kanske är vardag för dig är en spännande inblick i något intressant för mig.

  Du skriver bra, skriv mer! 🙂

 2. 2
  AIK-dansken

  Håller med Nicke fullständigt. Du skulle kanske kunna skriva det i form av en dagbok men det kanske skulle bli för tidskrävande för dig men väldigt intressant för oss läsare. Du skriver mer än bra, t.o.m. mycket bra.

 3. 3
  Ivarsson

  Härligt!
  Hela din livsstil är hyperintressant för oss som älskar trav men ändå lever långt bort från stall och hästskötsel, så det måste finnas hur mycket kul som helst att skriva om. Gärna stort fokus på dina egna passhästar som du kan utan och innan. T ex om det kanske finns någon rolig story att berätta om någon häst eller någon speciell personlighet. Kanske hur du tror år 2012 kommer bli för dig och teamet. Använd din passion och kärlek till travet/hästarna när du filosoferar ner dina rader så kommer det även fortsättningvis att bli superbra!

 4. 6
  Nicke.BH

  ”Amaru Boko mot elitloppet”
  Att få följa era förberedelser inför detta hade varit superkul att få läsa om. Vilka lopp tänker ni starta i innan. Hur kommer träningen se ut, förändras mycket från uppladdningen inför förra årets storlopp?
  Hur har snacket gått mellan dig och Nurmos innan han släpper en sån här kommentar?

  Förresten så vill jag gärna höra om vad det är du gör som lyckas få dina passhästar i så fint skick hela tiden. Vad har dom andra skötarna missat?

 5. 7
  Agnes - Stalltjej.se

  Tack för rättelserna! Detta är vad jag lärde mig när jag tävlade trav och jobbade i travstall, men det betyder ju såklart inte att det är rätt.. Jag har tex bara kört med norskt huvudlag en gång och då drog jag upp den.. Men det kanske var för att det funkade på den pållen 🙂 Dessutom nästan 5 år sen nu som jag höll på med det så man tappar ju en del 🙂 Men tack iaf!

 6. 8
  Nicke BH

  Grattis!! Verkligen välförtjänt. En blogg om känslor, tankar och gjorda förändringar kanske kan va på sin plats?;)
  Än en gång, Stort grattis!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.