Hästskötare


Har suttit och sett trav hela em lång. Och vad som slog mig är att det inte varit en enda intervju med en hästskötare. Stefan Melander dominerar i trav Sverige just nu och en skötare hos han som har väldigt många bra pass hästar är Magdalena Eriksson, idag tog hon hem dagens dubbel. Hur svårt det är det vet jag, tog mig 10 år innan jag som skötare sela ut en DD. Magda gör det dessutom på V75 och det gör det hela väldigt stort. Så en intervju tycker jag nog att hon var värd. Det sägs ofta att tränarna är dåliga på att lyfta fram skötare och lärlingar, men nog är media sämre. Sen så kanske det blir lite blygt och tillbaka draget när en skötare intervjuas, men det är väl inte så konstigt. Ingen TV-vana precis.

Att jobba som hästskötare är inte alltid en dans på rosor, det är tidiga morgnar och sena kvällar för dom flesta.  Att det är ett tufft arbete det vet dom flesta som börjar med det. Lönerna blir bättre och bättre, hoppas arbetstiderna blir de också. Men det är svårt när man jobbar med djur. De är oftast kvällstrav och hästarna måste ju ha frukost dagen efter, så sovmorgon är svårt att ta. Jag har dock inget att klaga på, vi har det bra och är mycket folk på dom hästar vi har. Kände mig dock lite stressad och hade mycket i tisdags när jag hade 5 hästar ut. Mycket som snurrade i huvudet och ha koll på att alla kom ut med rätt grejer, glömde bara knäkapporna på en 😉 Man har inga studieskulder som hästskötare men dey är för det ett arbete som kräver väldigt mycket ansvar. Alla skötare tar hand om sina hästar som om dom vore deras egna barn. Man vill alltid att dom ska må bra, vara pigga och glada och vinna lopp. Plus till Bergsåker som ska lägga lite extra fokus på hästskötare nästa helg.

Sen så har jag två önskningar till dom som skriver ut propositioner. Snälla skriv ut ett lopp som är stängt på 8 millar 2140 m auto. De finns ont om lopp för äldre guld hästar som inte inte vill ut i gulddivisionen. Även om nu inte Acclaim skämde ut sig senast. Är det så att det inte behövs såna lopp mer? Förr kördes det jämt sådana lopp. Kanske skrivs det ut fler lopp för yngre, känns inte så heller tyvärr. Har en treåring som gjort 2 starter, strula till de i debuten och fela men i andra starten blev han tvåa så han fick 350 poäng där men nu kommer han inte med i lopp. Som sagt startat två gånger men anmäld tre gånger till men inte kommit med då. Vad är de som avgör att man delar lopp? Det görs ju ibland när de är mycket anmält.

 Min rugbykarriär har legat på is sen jag fick bäckenskadan, nu har läkarna konstaterat bäcken frakturer på båda sidorna men läkning sker hälsade dom. Så imorgon gör jag comback på rugbyträningen igen, som jag längtat 🙂

Trevlig helg / Catta

 

Categories

11 Comments

Add yours
 1. 1
  Henrik Lagerstedt

  Att stänga ett lopp på 8miljoner stänger väl inte direkt ute många hästar… Jag har svårt att se det hjälpa till speciellt mycket 🙂
  Kanske stänga loppet för yngre hästar?

  Melanders skötare är inte så exponerade precis…

 2. 2
  Catarina Damström

  8 millar var mer ett skämt. Jag efterlyser dom där gammla hederliga snabbloppen öppet för alla hästar. Sen med treåring så har vi väl lyckats anmäla till dom lopp där de varit väldigt mycket anmält.. Min fundering var vad som krävdes för att dela ett lopp. Ja dom får inte mycket uppmärksamhet..Men den här veckan har Magda haft 3 V75 vinnare. Var av den ena är Friction.

 3. 4
  Catarina Damström

  Skulle ju ha tagit upp de oxå..Att de borde stå i programet vem som sköter. Inte så svårt att genomföra, bara för tränaren att skriva de under kommentarer när dom anmäler.

 4. 5
  Pk

  Jag var på Gävle idag, dom kanske inte gjorde de i ATG live
  Men dom pratade med skötare och läste upp vem skötaren var
  På banan. Stort plus!

 5. 6
  Catarina

  Jag såg inte nått på ATG live utan såg de som var på tv. Där nämdes ingen skötare vid namn. Dock så nämner alltid tarzan och cattis att dom har bra personal.

 6. 7
  Limpo

  Som jag skrev på Facebook för en tid sedan. Bakom varje framgångsrik travtränare/kusk står en skötare dessa får vi INTE glömma bort! Hur svårt ska de vara att ge micken till en skötare?

 7. 8
  Nicke BH

  Det kan väl inte va så svårt att få in skötarna i programmen. Jag skulle gärna se att man fick in statistik även på skötarna på travsport.se

  • 11
   Catarina Damström

   Ja de har dom för hur många månader sen då? De jag skrev om handlade om den aktuella tävlings dagen att de inte visades en intervu i tv rutan med en skötare. Självklart ska tränare, ägare, uppfödare intervjuas men man får inte glömma skötaren de är oxå en viktigt person i kresten kring en häst.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.