Hade Railiana blivit diskad om hon varit tvåa i mål?


Halmstadtravet Lopp 7 idag:

Satchmo S.I.R. blir trängd i första sväng av Railiana i spetskörningen. Ingen är väl förvånad att Ralf Karlstedt kommer i kläm med sina styrningar för närvarande…

Lugauer ser ut att köra över sin konkurrent och blir då diskad när han inkommer först i mål. Det hela är väl sunt i grund och botten men det blir bara fel.

1. Har man informerat tydligt för spelare och aktiva att man kommer att börja bedöma dessa situationer annorlunda?

2. Domaren säger att Satchmo S.I.R:s vassa upphämtning efter galopp bidrar till diskningen. Spelar det verkligen någon roll?! Idioti i mina öron att den man sänker måste vara lite moralisk vinnare för att man ska straffas… Hade Karlstedts häst skrittat in som skadad på stallbacken hade det inte blivit någon diskning?

3. Om Lugauer varit tvåa i mål, hade man diskat då?

Man är ute på djupt vatten. Alla trängningar och påkörningar ska rendera i diskning oavsett när dom sker i loppet. I min värld!

När Örjan Kihlström nästa vecka råkar köra över Dashing Step med Maharajah kan man inte bli diskad?

4 Comments

Add yours
 1. 2
  Ivarsson

  Det här ska bli en otroligt intressant debatt att följa närmsta tiden.
  Jag har länge längtat efter lite hårdare ”nyp” från domare och jag tycker beslut som detta är helt korrekt. Sedan måste även jag idiotförklara domarens motivering. Det hade räckt med en väldigt logisk kommentar, men istället väljer han att simma ut på ett alldeles för djupt vatten och skämma ut sig fullständigt. Herregud.

 2. 3
  Pecka

  Ja med den motivering och att man inte gått ut med att Karlstedts var diskvalificerad i sin tur så känns det konstigt. Inget fel alls att våga diskvalificera för incidenter tidigare i loppen men som det förklarades igår så finns en del tveksamheter. Ökar risken att man kommer att pressa hästar extra hårt efter galopp nu med denna om som prejudicerande? Inte bra i såfall.

  Mvh
  Pecka

 3. 4
  Thord

  Börjar man diska hästar för förseelser över hela banan blir det som i Frankrike med preliminära resultat (domarna måste kolla löpningsfilmen) och längre mellan loppen. Hur klarar man då lunchtravet och V86? Jag tycker det var ett ”korkat” domslut….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.