Gnällbältet


De gnälls som aldrig för i travet till och med på Vinnarskallarna gnälls de att de bloggas för lite så de var bara sätta sig ner och skriva några rader. Dansken tyckte man alltid skulle ha tid att blogga, men jobbar man heltid och tränar varje dag sen har man ett hem att sköta och mat som ska lagas. Jag kan lova dig jag ser inte på tv i ställe för att blogga 😉 Ludde klagar på travsporten om hur de körs för mycket trav. Visst de tävlas mycket men ska man bara ha tre banor som han tycker? Vad hände med bredden av sporten? Ska alla Norrlands tränare lägga ner? Svergie är ett avlångt land de vet väl Ludde om. Ska de bara vara skog från Gävle och norrut? Ibland så får man den känslan av att många tycker så.

Björn Goop valde att avstå Solängets tävlingar, de är helt okej att han inte kör över allt varje dag, men de där uttalandet om ”demonstrativ över” var väl onödigt. Att man inte kör V86 på Solvalla nu under sommaren har väckt många frågor, snacket om att dom bästa hästarna inte vill åka långt för tävlingar. Men håller alltid Solvallas V86 omgångar så hög klass? Nej nog är de lite sämre lopp och hästar där med. Som sagt vi tävlar mycket, på lunchen på em på kvällen och så nu på sommaren är de natt trav. När börjar man med fm trav? Dom har ju spridit ut V86 i landet nu över sommaren så ena veckan hade Ludde nära till banan, nästa vecka var de nära för Goop och nu när de var Solänget så var de nära för Norrlandstränarna. Sen så står Nybrink i tv och gnäller Solvalla stängs ner under sommaren,men de har kört trav där vad jag vet, och som vanligt med lite folk på platserna.

Nej dom största och bästa är de som gnäller mest. Hör vi dom här unga nya tränarna som Joakim Elfving ,Andre Eklundh, Henrik Svensson klaga? Skönt med lite nytt färskt blod i sporten då en del gammlingar börjar tröttna. Men visst jag håller med Ludde att de är dåligt att tävla om 20 000. Läser Sundbyholms programet till tisdagens tävlingar, de är en av deras största tävlings dagar för året och så ser man 20 000 i första pris i 3 års loppet. Men 50 000 i första pris i ett sto lopp som inte ens är fullt och håller ingen vidare klass, även loppet som är öppet för alla är de 50 000 i första pris och de loppet är inte heller fullt och de är inte travets framtid som är ute där. Nu ska inte jag klaga, mina passhästar i dom loppen kan tjäna hyggliga pengar men det känns som lite felaktig signal. Sen en annan sak som jag stör mig på är hur svårt ska de vara att få med skötarnas namn i programet när dom presenterar hästarna i huvudloppet? Kan de vara 10 samtal till tränare och kort fråga om vem som sköter hästen? Ska man presentera kretsen kring hästen ska man väl inte glömma en av huvud personerna.

                                                      

 Medans alla andra roar sig i Skara i helgen ska jag vara hemma och banta Acclaim tills tisdagen start, den 124 starten är de nu dags för och jag hoppas han visar att gammal är äldst.

När man har läst denna blogg så kan man väl säga att jag tillhör dom här gamla som gnäller en del.
…men så bor jag också i gnällbältet.

Categories

3 Comments

Add yours
 1. 1
  Henrik Lagerstedt

  Det är jag som är fågelholken på fikarasterna.

  Förstår ju ingenting om TV-sändingarna från gårdagen eller nyheterna runt om i världen som diskuteras…
  Mycket sällan prat om trav där man har hygglig koll på det senaste 🙂

 2. 2
  Ivarsson

  13 lopp körs på Sundbyholm på tisdag och hela sju av dessa erbjuder bara 20 papp i förstapris. Sundbyholm är en av dom största ”mellanbanorna” och ändå ser det ut så här på deras största tävlingsdag (bortsett V75 såklart) för året. Det är på dessa fronter saker och ting måste förbättras i Svensk Travsport.

  Lycka till med din hederskamrat på tisdag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.