Går sönerna i fädernas fotspår?


Imorgon körs Prix des Ducs de Normandie på travbanan i Caen. Det vimlar av stjärnor i loppet, om Oslo Grand Prix var förra veckans höjdpunkt är det här loppet den här veckans, låt oss hoppas att det inte blir lika händelsefattigt som storloppet i vårt västra grannland bara..

Vad jag syftade på i rubriken var att Love You med Jean-Pierre Dubois i sulkyn vann loppet 2004 och 2005, Love You är som bekant Royal Dreams fader och Jean-Pierre är ju pappa till Jean-Philippe som kör Royal Dream. Årets vinnare av världens största travlopp är givetvis den största stjärnan i loppet och tillhör favoriterna att vinna imorgon. Formen verkar vara god också då han senast vann Prix Kerjacques nyligen, om än efter bra resa men huvan var oryckt och han avgjorde löjligt enkelt. Att spela när Jean-Philippe sitter i sulkyn är alltid vanskligt dock, ofta kör han inte en meter trots att han sitter bakom en av världens absolut bästa hästar.

RD vinnarskallar

Royal Dream.

Mest intressant ur ett Elitloppsperspektiv tycker jag är fjolårsvinnaren av Prix des Ducs de Normandie, Texas Charm är. Ifjol vann han på imponerande 10,8/2450m. Efter en problemfylld vinter var han tillbaka på vinnarspåret senast i Criterium de Vitesse de Basse Normandie. Jag håller åtminstone tummarna för en fin insats imorgon och att kretsen kring hästen kan tänka sig att komma till Sverige, en Texas Charm i form har nämligen kapacitet att vinna Elitloppet.

I övrigt då? Fjolårets Prix d’Amerique-tvåa Roxane Griff var klart förbättrad senast då hon bara blev spurtslagen av Royal Dream och Main Wise As efter att ha gått i dödens på redan Elitloppsklare Timoko. Vi får även se Olympiatravsbekantningen Roxana de Barbray, tidigare (?) Elitloppsaktuelle The Best Madrik och årets vinnare av Prix de Cornulier, Singalo.

Som ni förstår ser årets upplaga av Prix des Ducs de Normandie ut att bli ett riktigt topplopp, som jag tycker att man inte bör missa om man har möjlighet att se det. Loppet går 13:50 som lopp 1(!).

Au revoir!/Richard.

8 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  Intressant och välskrivet Richard. Inte alltid man ser er juniorer hantera svenskan så bra i skrift.:)

  • 4
   AIK-dansken

   Ja, ingen tvekan om det, men jag har sett 24-åringar skriva där det nästan behövs översättning.:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.