Fyra stabila varv av Finansvalpen


I lördags förmiddag var det ny ägarträff på Jordanstorp. Vi tycks bli fler och fler till varje träff, vilket är fantastiskt kul. Intresserade och nyfikna familjmedlemmar, släkt och vänner lyfter det här med hästägandet ytterligare en nivå. Det ser ut som Finansvalpen kommer att ha samlat på sig en stor fanclub när det är dags att kliva in i tävlingssammanhang.

Erik och Fredde förberedde och selade på vår stjärna för några varv på banan och svarade gladeligen (tror jag) på allas våra frågor under tiden. Efter att ha kostat personalen på Jordanstorp för många arbetstimmar, av jakt i hage, så står F.D. i box på obestämd tid. Förresten fick jag veta att det nu är helt klargjort vem som bestämmer i hagen, Rent a Tent. Han är en riktig tuffing mot både hästar och människor men mot bästa polaren Financial Dust är han bussig. Det har visat sig att Rent a Tent har sett till att han och F.D. själva äter grovfoder i hagen tills de är mätta och sen får de andra hästarna äta resterna. ☺
Vi fick se tre varv i lugnt fint tempo och ett varv med lite lite mer tryck i. Det kändes kanon att se honom öka tempo och jag måste medge att pulsen steg lite extra när han sänkte varvtiden från 2.12 till en bit under 2 (också kul att plocka fram stoppuret för första gången). Jag tror till och med att det gick ett mindre sus genom publiken när han for förbi på det snabbare tredje varvet. Det är givetvis inga tider att snacka om än men en sänkning är en sänkning och det syns på honom att han gillar att köra på lite. Jag vill inte överdriva detta för mycket men om jag säger att den positiva stämningen som fanns bland oss besökare innan rundbaneträningen hade ökat ytterligare efter så håller jag mig stabilt stående på mattan. Travet ser fortfarande fin fint ut och han har utan tvekan ett markvinnande steg. När fyra rundor var avklarade kunde Erik konstatera att F.D. inte var det minsta trött och att han skött sig fläckfritt.

Publik och klockning

 

Lite senare så fick jag med flera en exteriör genomgång där Erik berättade och visade medan F.D. stod lugnt och käkade. Han har ett väl tilltaget båldjup vilket är bra för att få plats med stora lungor. Benens ställning är bra, kanske att han är något tåvid i fram men detta är inget som ska påverka travet försäkrade Erik. Korset fick plus plus men mest plus fick bogens lutning. Förstod jag det rätt så är det bogens lutning som påverkar hur högt hästen kan lyfta benen och således också hur långt kliv han kan ta. Finansvalpen har ett mycket flackt och fint lutande bogparti och det var svårt att inte stå och småle när Erik exalterat delade ut full poäng på detta. Vi fick också en tidig men säkert kvalificerad gissning på att han kommer att bli typ 1.60 m över havet som fullvuxen.

Ja, i övrigt kan jag väl berätta att F.D. har fått ett nytt kännetecken som i alla fall inte jag har sett tidigare. Han har numera ett vitgrått streck mellan näsborrarna.
Alltså stjärna, vit vänster bakhov och streck mellan näsborrarna. Bara så att ni vet vad ni ska titta efter.

Erik förbereder F.D. för uppvisning

Vill än en gång tacka för överlägset omhändertagande från hästskötarna Erik, Fredde och Jimmy.

//Nicke BH

8 Comments

Add yours
 1. 1
  pingpongkingen

  Sitter här på jobbet och ler mitt i natten när jag läser:)

  Längtar redan till nästa gång vi ska dit!!

  Tack till alla inblandade!!!

  Johan&Linda

 2. 2
  AIK-Dansken

  Håller med, det ser väldigt bra ut så här långt. Bra sammanfattning av lördagens tilldragelse Nicke. På bilden där Johan är med ser man hans anlag som ficktjuv. Undrar om Linda har koll på sina bakfickor.

 3. 5
  Nicke.BH

  Ja, Henke får man hålla sig vän med för man vet aldrig vad han kan plocka fram för bilder ur arkivet. Den här gången klarade jag faktiskt att lägga upp bilderna själv men det är fortfarande Henke som är paparazzin.
  Jag kanske är helt fel ute men visst är det väl så att F.D. har magrat en hel del sen han kom till Jordanstorp. Antar att detta beror på att han växer och rör på sig mer?

 4. 7
  Nicke.BH

  Kikade runt lite på hans stam och det ser väl ut som om F.D har ärvt mycket från morfar, Banker hall. Så kryddar vi det med lite Ready cash…..

  Exteriör beskrivning:
  Manke 161 cm, kors 156 cm, längd 163 cm
  Medelstor, långlinjerad harmonisk hingst med väl ansatt hals. Lång
  liggande bog med lång manke. Djup i bålen. Välmusklat och något
  sluttande kors. Bred i bringan. Något tåtrång båda fram speciellt
  vänster. Välformade hovar. Rör sig korrekt.

  https://www.travsport.se/polopoly_fs/1.991!/menu/standard/file/banker%20hall.pdf

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.