Fotboll på italienska…


80 000 människor inklusive oss två fanns på läktaren när toppmatchen Milan-Juventus utspelade sig på ett fullsatt San Siro i lördags. Inledningen på matchen var grym från hemmalaget och stämningen minst sagt upprymd. Även om vi var neutrala så var det tråkigt att hemmalaget endast var bra första kvarten och sedan dåliga resten av matchen, även om vi fick se Zlatan som målskytt vilket var lite plus i kanten. När bortalaget gjorde sitt första mål märkte vi snabbt att det var en majoritet av ”Turin-fans” på den sektionen där vi satt, men man kan ju undra hur vissa Juventussupportrar kan lämna arenan kvarten kvar när deras lag leder med 2-0…

Det märkets tydligt att stora delar av Milans åldringar inte håller måttet längre. Andrea Pirlo var allmänt seg hela matchen, han försökte och försökte slå sina patenterade passningar utan önskad kvalité. Ett sorgligt kapitel helt klart… Sedan bör det tilläggas att Filipe Melo gjorde Milan dåliga den här kvällen med sitt inspirerande spel, men det är ingen ursäkt för gamlingarnas tafatta mittfältsspel.

Dagen efter tog vi tåget cirka 15 mil sydost till Parma för att återigen se en Serie A-match. Chievo Verona kom på besök och vi fick se ett stycke klassiskt italiensk scenspråk med mycket tuggande i gräsmatten. 0-0 var givetvis inget vi hoppades på denna regniga dag, men intensiteten på plan och inlevelsen från läktarplats räddade upp utflykten. Att det dessutom endast var italienare (förutom vi kändes det som…) i publiken var nice! Vi hörde alldeles för mycket svenska och andra språk på San Siro dagen innan, men det är väl bara att konstatera att ”Zlatan-hysterin” är total.

En sak som får ses som gemensam nämnare med matcherna är att Luigi Del Neri tränat två av lagen (Chievo & Juventus) och han har verkligen satt sin prägel på lagen. Som bland annat gjort Chievo till ett stabilt Serie A-lag och vilket kanske sedermera gör Juventus till stormakt i ligan igen.

Det ryktas om att Zlatan har skaffat ett vrålåk till motorcykel, det är bara ett ”litet problem”. Han har inget motorcykelkörkort… Men Västerbo Face It ägaren, Cete Trav HB sitter på nyckeln till problemet och erbjöd Zlatan helt sonika ett fint utbyte i körkort mot autograf. Det som hör till historien är att Cete enligt egen utsago äger ”Sveriges största trafikskola”. Det ordnar sig alltid…

/// Eric & Ivarsson – som nu laddar om mot nya upptåg

1 comment

Add yours
  1. 1
    Stackars Jack

    Hmm…1, 2, 3 o 4…illa. Inget högt betyg 🙂
    Prisa Gud att Real Madrid fick in en reducering mot Milan.
    Vilken propaganda i ”hur man får tiden att gå utan att göra ett skit” Fy f-n för o vara domare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.