Förutspådd V75-vinnare startar!


I mitt inlägg den 22 februari meddelade jag att Credit Fayline i framtiden skulle bli hästen som bryter Färjestads tråkiga V75-svit. Enligt mina kalkyler skulle detta ske den 20 mars på Färjestad, och när startlistorna anlände vid 20-tiden under söndagskvällen fanns han med i startfältet. Utan att ha läst på loppet särskilt engagerat ännu så tror jag det är mycket bra chans. Som jag tidigare har berättat har jag sympatier hos Magnus Jakobsson, och skulle vara väldigt roligt om han kunde sätta dit en seger på hemmaplan.

*

 Ikväll blev SM-kvartsfinalerna i Ishockey definitiva och Frölunda får ta sig an ”Cluben” från Linköping. En på förhand toppmatch mellan två lag som verkligen var upphaussade innan säsongen. Jag är optimist och tror det blir 4-2 i matcher till de ”Goa Gubbarna” från Götet. Det mest anmärkningsvärda var att Djurgården inte vågade anta utmaningen och skapa ett prestigeladdat möte med Sveriges två största städer inblandat. Men denna gång var det faktiskt deras feghet som räddade dem kvar i slutspelet…

*

First Lane tog en förväntad brakseger i fredags på Romme. Även om han bara gjort två starter i karriären så tillhör han den tidiga ”vår-kulltoppen”. Vi får se se om han klarar av att behålla sin plats när talangerna debuterar i april-maj och när dem större 3-åringsbataljerna utspelar sig senare på säsongen. Kul att förövrigt Lindy Lane visar att han kan lämna fina avkommor även på hingstsidan. I förra årets kull hade han som bekant monsterstoet Viola Silas som reklamhäst.

*

Bara att jobba av denna vecka, och sedan avväga om det blir ett besök i Värmland och se ”Sola i Kallsta” med en snabb tävlingsoval på köpet (hoppas jag).

//I

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Limpo

  Vi var inte fega utan det var att det gäller väll att gå långt i ett slutspel?. Dessutom så sa Hardy citation nilsson att det kanske hade gått å blivit övermodiga mot frölunda. Då är det dumt att möta dom nu ses i finalen.

 2. 2
  Ivarsson

  Fånigt! 🙂
  Ja, vi får se om vi möts i finalen. Den moraliska finalen kommer bli i semifinalen mellan HV71 – Frölunda, vinnaren där tar guldet! 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.