Första ägarträffen på Jordanstorp


Kvart i tio rullade jag upp till den stängda grinden men kan inte hitta kodlåset. Jag ser dock en på insidan och ivrig som jag är på att komma in så plankar jag förbi grinden, slår in koden på insidan och låter min medpassagerare (svärfar Göran) köra in bilen. När bilen väl är inne ser jag ju givetvis kodlåset på lyktstolpen utanför. Tror inte någon såg min märkliga handling.

När bilen är parkerad möts vi av Jimmy som bjuder in till Kaffe med Fredrik och AIK-Dansken (som redan varit där en kvart). Medan vi väntar in övriga får vi höra att F.D är intagen från hagen och blir så varje dag ett tag innan körning för att vänja sig vid rutinerna. Tydligen har han varit svår att få tag i till körning några gånger. Lite mat i boxen i samband med träning ska få honom att slappna av.

När samtliga delägare är samlade så vandrar vi, förväntansfulla, i samlad trupp ner för att ta en titt på vilddjuret. Alla har vi ju fått höra höra om Limpos senaste besök och undrar vad det är för en värsting vi köpt. Väl framme så är han hur lugn som helst. Rena ängeln. Han står helt still när han förbereds för körning och detta trots många nyfikna ägare på plats. Sen blev det tre varv på banan i makligt tempo och även detta gick hur bra som helst. Det blev bara en liten avstickare ut på gräsmattan när han åkte förbi stallet. Det var fjärde eller femte gången han var ute med vagn och
travet ser redan ut att flyta på relativt fint och han såg lätt ut i steget. Detta trots att han tycks växa en hel del för tillfället. På tre veckor så har han vuxit märkbart i bakpartiet och såg därför lite framåtlutad ut.

Jimmy berättade att F.D hade bästa polaren (Rent a Tent e Going Kronos) i boxen bredvid. Denne är en Menhammar uppfödning och det är inte omöjligt att de två gått i samma hage ute på Ekerö och käkat gräs tillsammans i staterna under sommaren. F.D är ju uppvuxen med Menhammars uppfödningar. Det skvallrades dessutom en del om Limpos nära döden upplevelse vid senaste besöket. Meningarna gick isär lite. Någon menade på att det var närmare 20 meter till Limpo när F.D slet sig. Jag tänker inte spekulera i vem som har rätt. De blev polare igen och Limpo fick en ny profilbild på köpet såg jag.

Jag måste berömma den härliga personalen på Jordantorp. Jag har nu varit där ett par gånger och bemötandet har varit enastående. Lätt att prata med alla och man känner sig väldigt välkommen. Känns absolut att vi har hamnat på rätt plats. Tack för en bra dag!

7 Comments

Add yours
 1. 1
  Stackars Jack

  Var fler som utförde märkliga handlingar utanför grinden 🙂
  Tycker man kan andas försiktig optimism.
  Trevlig individ. Lugn, sansad o matfrisk vad jag förstår.
  Får han sen bara hålla sig frisk o fräsch kan säkert bitarna ramla på skaplig plats.

  Hmm…låter nästan som ett uttalande från ”Gooparna” 🙂

 2. 2
  AIK-dansken

  Bra där Nicke. Håller med om han ser väldigt bra ut. Framåtlutad? Han är som det heter överbygd nu vilket betyder att han är högre bak än fram. Vad gäller Limpo så var avståndet minst 20 meter efter tillbudet.
  Tack till alla som var där igår. Det var trevligt.

 3. 6
  Göran Hedefalk

  Det var bra att träffa ägargänget till Financiel Dust i lördags.
  Det känns kul och tryggt att äga häst tillsammans med entusiastiska ungdomar och erfarna damer och herrar.
  Jag tror detta kan bli en av mina bästa investeringar, i första hand socialt!

 4. 7
  AIK-dansken

  Visst är det så Göran. Det är tur att vi är några seniorer med i ägargänget för att dämpa hybrisen som juniorerna brukar drabbas av.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.