Financial Dust överlevde lervällingen väl


Ni såg kanske filmen från i förrgår då han gick sitt första jobb ihop med fler än en häst. Det var inte klockrent förhållanden… Ruggigt tung rundbana var det på Jordanstorp då det blev plusgrader och snöblandat regn ihop med en saltad bana.

Krävande förhållanden där Financial Dust såg ut att ta det bäst av dom inblandade i det heatet. Idag skulle han bara joggas lugnt inför sina ägare då han egentligen var färdigtränad för veckan.

En sko tappad och det korrigerade såklart en för dagen haltande Erik Holm.

Skoningen klarades av på ett bra sätt och hästen är alltid lugn när undertecknad är på plats. Det pratas om att hästen kan rusa ur stallet när han är färdig selad för körning. Det är inget bra uppförande som Erik trodde var bortjobbat men som nu finns där igen. Därför fick Fredrik Lennartsson leda ut honom i uppfostrande syfte. Man kan verkligen inte tro att dom här rusningarna förekommer, han skötte sig klanderfritt såklart. Den utrustningen han går med just nu är tungband och kotskydd (med flärp) på bakbenen. Det sista har tillkommit som en säkerhetsåtgärd på alla tvååringar i stallet.

Den här lördagen fick han sällskap på banan av sin kompis Rent A Tent (e.Going Kronos u.Loggia). Som vanligt traskade FD på utvändigt och den positionen har han både i rät och bakvarv. Träningsupplägget är detsamma på alla tvååringar så här långt i stallet. Senast pratade jag om 2st vändor i den något kuperade skogsslingan, det är nu utökat till 3 vändor. Det landar totalt på ungefär en mil.

Allt väl med hästen så här långt och ägarkresten har beslutat att anmäla hästen till alla insatslopp förutom Uppfödningslöpningen och Svampen.

Jag personligen ville undanta Sprintermästaren men i det här optimistiska ägargänget hjälpte det föga. Förhoppningarna är skyhöga och det innebär och att vi har hoppat på Premiechanseningen. Vi avstår 25 000kr och kan då istället få dubbla pengar i Derbyt/Kriteriet. Möjligheten är ju främst  riktad till oss med en toppstammad häst. Beslutet var inte enhälligt men nu är riktningen bestämd.

Det ska bli intressant att se hur många hästägare som väljer att höja insatsen lite till för att kunna vinna större.

Limpos invägning i vadet mot Nicke BH blev uppskjutet. Den förstnämnde satsar på att gå ner, den sistnämnde på att gå upp i vikt. Flest kilo vinner och det är några öl på spel som jag förstår det hela.

Nu ska jag kolla in Financial Dust fader Ready Cash i Prix de Belgique!

10 Comments

Add yours
  1. 5
    Kristina

    Tror nog att ni menar kotskydd, i detta fall med flärp… Senskydd har de på frambenen 🙂 Går skydden upp på bakbenen kallas det gamascher 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.