Financial Dust med vinterpäls


Vaknade imorse av att Nicke BH ringde återbud till besöket på Jordanstorp då hans barn var sjuka. För egen del var lite slitet efter jobbfesten och man var allt lite rosslig i halsen. Nyvaken fick man i alla fall en vinnare av Sundbybergsbon: Ditte Vingboons.

Vi blev ändå ett härligt Katrineholmsgäng på plats för att kolla in Financial Dust. Vi var ensamma besökare på plats där ute, kan dock förstå dom som avstod detta vinterrusk med regn som vi bjöds på. För närvarande tränar stjärnan både på den kuperade skogsslingan och på rundbanan. Skogsslingan hade avverkats i veckan och då pratar vi distansen 3,5km gånger två. På den 1000m långa rundbanan brukar det bli sex varv. Vinterpälsen var ju rejäld odlad på FD och Erik Holm var avundsjuk, jag förstår honom. Just nu går FD med en annan hingst i hagen. Med fler kompisar är han inte så lätt att fånga in. Hagkompisen är Per´s egen ettåring Richbymistake (e. Order By Fax).

Utrustningsmässigt så är det bomull i öronen och ett tungband som gör honom mer lättmanövrerad. Erik tror jag gör ett hemmabyggt sådant här på bilden. Financial Dust traskade ut för att träna och dagen till ära var det fyra rätvarv på menyn. Dom avverkades utan några problem alls och tidsmässigt går dom runt 2min per varv. Erik petade till honom lite på slutet och han ökade farten fint. Så pass imponerande att hästarna i hagen innanför rundbanan skenade runt i galopp och slog i ren glädje. Riktigt samma ovationer var det inte från publiken som trotsade regnet. En av dom piggare i hagen var Navaronne och sett till det intrycket kanske han kan vara en vinnare på måndag. Stall Lennartsson verkar vara i hyggligt slag för dagen. Sju vinster den senaste veckan, alla tagna på Solvalla som ju tävlar extremt flitigt för dagen.

Limpo avböjde att köra häst på grund av vädret och det var flera skötare som var av samma åsikt. Han fick i alla fall en stor genomgång av taktik gällande damer. Jägersro och Boden sägs vara ett riktigt paradis, typiskt att det är banor så långt bort! Ett hett samtalsämne i lunchrummet var annars Grickssons bild på Facebook. Bilden föreställde en puss ihop med flickvännen och Limpo uppmanades att byta rygg i jakt på damer. En paket Baconost räcker till pålägg till ungefär två frallor. Värt att tänka på! 🙂

Filmade några meter av lördagslunken för er som inte var på plats:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=FJwvFVBIR5o

5 Comments

Add yours
 1. 1
  Nicke.BH

  Härligt att ni trotsade vädret tycker jag, stort plus till er grabbar! Jag försökte övertyga mig själ i min besvikelsen över att inte få åka , att det var lika bra eftersom det var riktigt skitväder med massa snö vid tiden som jag skulle ha åkt hem. Det försöket lyckades nästan.
  Alltid trevligt att få läsa rapporter om F.D, kul med rörliga bilder också. Nästa gång kan du väl springa med honom en bit så man får se lite mer 🙂

  Hur verkar den här Richbymistake egentligen, kan man lita på Pers hästar?
  Bra att F.D får gå mer i hagen. Fick jag bestämma skulle han springa i hagen dygnet runt, året runt när det är snö fritt.

 2. 2
  AIK-dansken

  Bra jobbat grabbar. När jag ser bilderna funderar jag på varför inte ha en filial i Thailand på vintern. Återkommer med en blogg i ämnet när jag planerat klart hur det skulle fungera.

 3. 3
  Nicke bh

  Jag skriver upp mig direkt som intresserad av tjänsten ”anläggningsansvarig”, jag har nån kontakt där nere som vi kan dra nytta av. 😉

 4. 4
  AIK-dansken

  Perfekt Nicke. Då kör vi popstall här nere du och jag. Jag ska spela in ett par videoklipp på hur jag tänkt att det ska fungera.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.