Financial Dust i full galopp!


Igår onsdag hade Mälardalens hästägareförening bjudit sina medlemmar på på höstmöte där bussresan gick till Solvalla och restaurang Kongressen med ett par timmars stopp på vägen för en rundtur på Jordanstorp.

Jag var inte ett dugg intresserad av någon sightseeing så jag tog med mig ett par kompisar och Erik Holm för att sela ut FD och köra några varv på rundbanan. För er som såg en lugn och foglig ettåring i lördags såg han igår mer ut som en överladdad starthäst. Ambitiös är bara förnamnet. Han nästan flög ut från stallet och det såg ut som det här med att springa är det roligaste som finns. Vilken underbar travare det här är, han nästan flyter ovan marken när han springer. Av ren friskhet klippte han i galopp på bortre långsidan och Erik hade fullt upp att få honom att ta det lite lugnare så jag undrade om det går att skritta honom… Det visade sig att det går, då han efter tre varv lugnt skrittade till stallet. Att sela av honom fritt utanför stallet gick helt utan problem och när Erik släppte vagnen ljudligt i backen bakom honom rörde han inte en fena vilket tyder på ett bra psyke. Jag kan helt ärligt säga att jag har haft många ettåringar genom åren men ingen som den här. En helt underbar häst.


Efter besöket åkte vi vidare till Solvalla där föreningen bjöd på mat till kvällens fina tävlingar. Jag vill även här uppmana alla som äger eller deläger häst att bli medlemmar i hästägarföreningen. Det ni betalar i medlemsavgift får ni tillbaka flera gånger om med rabbaterade resor och fri mat under hästägardagen mm. Samtidigt stöder ni det stora arbete som föreningen lägger ner för att förbättra villkoren för oss hästägare.

Tack för den här gången. Vi hörs. AIK-dansken.

9 Comments

Add yours
 1. 2
  Bob Göran

  Ha ha, pekpinnen på fingrarna Dr Jekyll and Mr Hyde. Kul att följa eran häst ,bra AIK dansken..

 2. 3
  Thord Haarala

  Hej ägarkamrater , jag vill bara tacka för intressanta och läsvärda rapporter från FD:s förehavanden…jag hoppas att det håller i sig…

 3. 4
  Nicke bh

  Härligt!!!! Jag gick här hemma och törstade efter färsk info om F.D. Kul att höra att han ser bra ut i jämnförelse med dina tidigare kusar.

 4. 6
  Stackars Jack

  Åsch, med en så’n rapport drar vi av ”rabbaten”.
  Till skillnad mot ”norsken”, låter som den aldrig kommer att behöva dras :)…”flyter ovan marken”…Det är poesi det 🙂

 5. 8
  Nicke.BH

  ”Det är tur att vi är några seniorer med i ägargänget för att dämpa hybrisen som juniorerna brukar drabbas av”

  ”Lågflygande” och ”flyter ovan mark” hjälper inte till att dämpa hybrisen.

  Jag är på väg att boka rum i Paris sista söndagen i Januari, 2015. 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.