Fina treåringar på en huvudstadsbana i skuggan!


Solvalla körde en liten undanskymd tävlingsdag ikväll utan V65, och jag passar på att ge er en kort rapport om det jag tyckte var intressantast.

Jag ställde såklart mina blickar mot det allra sista loppet där One Too Many (e. Viking Kronos) skulle göra sin andra start i karriären. Ni minns säkert att jag haussade upp honom ganska rejält inför debuten där han gjorde bort sig med en startgalopp från ett snävt startspår. Ikväll gick det bättre och efter en säker avgång hamnade hästen i andra utvändigt och segern kändes redan skriven i sten. Örjan Kihlström gav fulla anfallsorder på bortre långsidan och han plockade lätt ner Kurt Wijkströms auktionsdyring Rockefeller F. (såld för 800 000:- som åring) i utgången av sista sväng. Segertiden stannade på 16.7/2140 och sista 500 joggades kring 12-strecket. Nu håller vi tummarna att han fortsätter på det här sättet, för då ska han nog ta den Kriterieplats jag nästan garanterade. Imorgon ska storebror Never Again visa att även han kan och årsdebuten på den fronten var jättefin. Den här hästen räds ingen fyraåring i Sverige, men frågan är hur offensivt upplägget blir imorn…!

En annan fin unghäst vi fick se under kvällen och det var Stig H Johanssons amerikanska nyförvärv Truly Devoted (e. Yankee Glide). Från springspår tog märren enkelt hand om ledningen och därifrån kunde hon utan problem dirigera hem loppet. Motståndet var inte av hög klass, men intrycket var riktigt bra! Hon härstammar från ett riktigt fint möderne där mormor är halvsyster med avelsdemonen Miss Marita (e. Joie De Vie) som lämnat Mr Vic, Marita’s Victory (båda e. Valley Victory) samt Passionate Glide ( e. Yankee Glide). Truly Devoted ägs av Olle Levén och det är en man som verkligen brukar ha kvalitet när det gäller travhästar! Fortsättning följer!

//Ivarsson

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Henke

  Svenska fyraåringskullen ser ju ut att vara halvdan…

  Ingen lyser starkt just nu! Har svårt att se någon stjärna tändas på torsdag heller.

 2. 3
  Ivarsson

  Ja, det är nog bara never again och red hot dynamite som kan konkurrera om epitetet sveriges bästa 4åring.

 3. 4
  AIK-dansken

  Jag tror att Alvena Pele kommer att utvecklas mycket i år och avsluta året som kulletta. Börjar med att vinna Sprintermästaren på torsdag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.