Fem spetsvinster i en felprioriterad V75-sändning


Funderingar efter dagens V75-omgång!

Fem spetssegrar hör inte till ovanligheten. Sedan lyckades Admiral Sea vinna från rygg ledaren, Merger Blue Ship vann bakifrån med god tempohjälp i tunn konkurrens.

VinnareV75 är lördagens enda travprogram och här är mina synpunkter, det gnälls lite på mig att dom är kritiska. Hoppas någon av er istället kan hylla och jämna ut det hela.

Nybrink fick nu kampera ihop med Lindberg och dom är inte bra ihop. Fortfarande alldeles för lika till frisyr och åsikter. Möjligen kan båda vara som björnar på brösten också? Nybrink hade en bättre motpol förra veckan i Hellstedt. Idag var dom oense om en grej? Royal De Crepon…

Lindberg tycker det är klassiska Kolgjini segrar när han drar till ledningen och får dämpa tempot. Den åsikten delas inte av mig. Dock visar det att Lutfi har gått framåt som kusk enormt dom senaste åren.

Fler kuskinsatser och då hamnar Örjan Kihlström på tal. Han blir ingen clown hos mig den här veckan. I intervjun på stallbacken före V75 sa han ”tydligt” att han inte skulle göra allt för att få fritt från sitt innerspår med Maharajah. Kul att TV dock motvilligt ger honom negativ kritik, han är ju annars helgonförklarad. PDA-hoppet var nertryckt till 15 för 10 i toton, spurtade bra till slut men jag är inte imponerad. Örjan verkar heller inte vara helt tillfreds. Örjans kommentar ”Kändes helt ok” efter loppet tyder jag som oroväckande.

Synd att inte Limpo tog en vadslagning med Maharajah. Han ska nu ha ätit upp och skitit ut moståndet tre gånger… Låter det likadant nästa gång igen från Limpo och spikar ”hemsidan” kelgrisen igen?

En till som stod i 15 för 10 var Torgil och grabbarnas liknelse med storebrorsan Sebastian K. är klockren. Jag tänkte på just det på upploppet när han ovilligt drog med huvudet, det är någon mer häst som gör så där… Snyggt av flintisarna.

Quid Pro Quo var inte dålig som trea men jag är besviken. Bästa intrycket var för tre starter sedan. Senast var han bra men det var ändå lite neråt. Dagens insats låg kanske i paritet med försökets, ne jag är besviken och var fel ute. Att tro på en häst som gick sig trött i försöket och inte visade uppåtform var fel.

Tvååringarna var mycket ojämna och många underpresterade och såg mindre bra ut. En del pallar inte dom här tuffa och relativt täta starterna. Jag hörde att det skulle bli 1640m nästa år istället för 2140m. Fel tycker jag men nu får ju Ludde som han vill.

Etain Royal blev veckans V75-händelse. Kunde dom inte valt ett av loppen som verkligen var minnesvärda?! Detta var väl heller inte det egentliga genombrottet? Hur som helst pratar studion rejält om den fina hästen. Kul men istället klipper man bort viktiga sekvenser i V75-loppen. Felprioriterat.

Jag hade velat se körningen mellan Anders Svanstedt och Lutfi Kolgjni. Älskar när Albanen blir så där mörk i ögonen och kör ifatt och skäller ut (?) en kuskkollega/konkurrent.

Sen avslutar jag med att tacka Flemming Jensen för hans ärliga intervju i TV i veckan. Han bekräftade att Mathilde Tröjborg inte var i form och dessutom skulle gå med skor. Att en sådan viktig balansändring meddelas i tid är av yttersta vikt. Han sa samtidigt att han trodde att Local Conch skulle kunna vinna. Rätt där med, men jag lyssande inte och fattade eller ville inte förstå att det skulle bli ett lågt tempo.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.