EXTRA V75 Solvalla 30/9


Det kan inte ha körts så många finare tävlingsdagar hösttid någonsin än den som Solvalla arrangerar idag. En rad topplopp och tre miljonlopp körs som kronan i verket. Med tanke på att jag åker till huvudstaden redan på onsdagen så är dessa författat tidigt under veckan och mycket hinner hända. Jag hoppas ändå att dessa rader kan handleda er någorlunda i alla fall.

V75-1: Topplopp för fyraåriga ston. 2 Vincennes har inte varit anmäld till så många storlopp, men sitter nog ändå med drottningkrona i kullen. Hon vann både Oaks och Breeders Crown förra året och årets största skalp tog hon emot hingstar i Norrlands Grand Prix. Här har hon fått ett toppspår och nu när hon på slutet visat prov på fin startsnabbhet så tror jag att hon kommer sitta i ledningen tidigt. Därifrån tror jag ingen kan rubba henne! SPIK! 7 Drillbit Ås har varit fantastisk på slutet och var heroisk från ledningen i Derbystoet där hon huserade i knallhårt tempo. 1 Indescribable har sett bländande ut på slutet, men var lite sämre senast. Är hon tillbaka i samma skick som vid segern i Derbystoförsöket kommer hon sluta långt fram från sitt fina innerspår.

V75-2: Detta lopp består av ett gäng märrar som missade att kvala in till Oaksfinalen och där trodde man verkligen att 7 Metior Easy skulle ha deltagit i. Nu försvann finalchanserna innan försöksloppet knappt hade startat då hon inte hade en tanke att trava från start. Intrycket vid segern starten innan var magiskt och jag tycker dessa är en toppchans. SPIK! 5 Ametrin är en fin märr som kördes onödigt tufft av kusken i försöket och var ursäktad. Hon utvecklas för varje lopp och kan vara farlig här om favoriten gör bort sig på nytt. 8 Queen Annes Lace gillar jag, men hon har inte fått till det på slutet. Ett streck om man garderar.

V75-3: OAKS!!! Enligt mig finns det fyra hästar med realistisk chans att vinna och då kan man lika gärna kosta på sig att strecka samtliga. 3 Xena Brick blossade upp som en riktig snackhäst i skymundan efter några imponerade vinster på Solvalla. När hon svek i ett V86-lopp för några starter sedan blev man konfunderad, men efter det har hon presenterats i ett jättefint skick vid två segrar. Hon är min förstahäst i loppet, men ingen spik. 5 Fascination var grymt läcker att skåda vid försökssegern och man har siktat mot det här loppet i snart ett år då hon inte varit anmäld till E3-cirkusen. Jag tycker hon varit lite ojämn från och till, men har hon sin dag är det nog rätt bra vinstchans. 9 Mousse skrällvann E3-finalen över kort distans, men efter den svettiga slutrepan lär det dröja innan hon skräller igen. Bakspår är inte helt optimalt då det finns risk att hamna nåt hack för långt bak, men Örjan Kihlström är bra på att hitta fina rygger och blir det högt tempo i täten blir ekipaget farligt. 4 My Golden ser bättre och bättre ut för varje start och hästen ser ut att ha ställts iordning rejält till den här finalen. Hon har underbar inställning och klaffar det med positionerna kan segern gå till Dalarna.

V75-4: En öppen upplaga av Kriterieconsolation. Tipsnicken ger jag till 6 Time Machine som ännu inte fått så mycket uppmärksamhet trots en rad fina insatser när han hållit sig på benen. Senast hade han troligtvis kvalat in till Kriteriet om han inte galopperat en bit in på upploppet och hästen besitter mycket fin fart. I samma försök galopperade 5 Velociraptor som andraplacerad i sista sväng och även om det var svårbedömd i det läget, så kan även han ha galopperat bort en finalbiljett. Det här är en häst som nuddat kullens allra bästa hästar tidigare och borde stå sig bra i det här sällskapet. 1 Bubba Sting såg förbättrad ut i förberedelserna inför försöket, men väl där blev det tidigt galopp. Han har annars varit en besvikelse i några månader, men kan alltså vara på väg uppåt i form igen. 9 Dreams Take Time var kullens tidiga kulltopp, men är svårbedömd för tillfället. Risken är att han stannat av i utvecklingen kraftigt och då kommer han få det svårt framöver. 10 Tricky Track är en jättefin häst som dessvärre galopperade bort sig i försöket. 12 Lillen Sisu är härdad i kulltoppen och tjäna fina pengar utan att vinna ihjäl sig.

V75-5: UET Trotting Masters-finalen körs för första gången och det är en mycket fin samling hästar även om det i teorin kunde ha varit mycket bättre klass. Jag tror stenhårt på 2 Main Wise As som vi äntligen kommer få se på svenska banor igen. Det har varit en stjärnhäst hela karriären, men det känns som om han tagit ytterligare ett kliv den här säsongen. Kretsen kring hästen har satsat på det här loppet ett tag och jag räkna med full form. Hästen kommer inte vara något spetssbud, men från sitt perfekta andraspår borde han ändå få en bra position. Jag är spänd på att få se hästens slutvarv och jag svårt att se någon besegra honom. SPIK! 11 Sebastian K. har gjort sagolik succé hos Åke Svanstedt men den här gången är det mycket sämre förutsättningar och det borde bli svårt att runda hela gänget, men med tanke på hur bra han varit senaste starterna ska man ändå inte utesluta det. 3 Save The Quick är en toppmärr som förstärks med Örjan Kihlström den här gången. Hon gjorde ett topplopp från dödens senast hon beträdde Solvalla och får hon en lite mildare resa den här gången kan det sluta med framgång. 5 Friction var ruggigt fin i Jubileumspokalen nästsenast, men blev rejält utklassad i Sundsvall Open Trot starter efter där han fick ett mycket tufft löpningsförlopp. Nu har hästen fått slicka sina sår och ska bli intressant att se. 7 Timoko är en värsting i grunden, men det verkar inte vara toppform på hästen för dagen. Från det här vingelläget med den där kusken tror jag aldrig det kommer gå. Tror heller inte 1 Sanity är kapabel till att leda det här loppet runt om.

V75-5: 5 I’m The Answer har verkligen varit en trevlig bekantskap att se på våra banor den här säsongen. Vi minns han ruggiga uppvisning på Hugo Åbergs-kvällen när han dundrade runt från ledningen på en 10-tid och och senast slog han ett mycket namnkunnigt fält lätt efter att det ha klaffat bra från rygg ledaren. Nu är det lite andra förutsättningar med medeldistans som gör att man inte vågar singelstrecka honom. I detta tidiga skede väljer jag att dubbla med 1 Bon Frecia som fått ett kanonläge. Hästen har verkligen inte haft några marginaler med sig på slutet, men det kanske vänder nu när Björn Goop hoppar upp i jollen. Mycket intressant start enligt mig! 12 Disco A.E. är bra, men jag blir förvånad om ”Tarzan” är intresserad av att vinna det här loppet efter spårlottningen…

V75-7: Kriteriet! Precis som i Oaks är det några hästar som höjer sig lite över mängden jaqg väljer att strecka samtliga tre. 3 Chelsea Boko hade en sällan skådad uppvisning i kvalet och var tillbaka i det skick han ska vara i. Han blir mycket svårslagen och det bör finnas goda chanser att han hittar till ledningen i ett tidigt skede. 4 Standout har även han imponerat på slutet och då framförallt vid E3-segern nästsenast då han avslutade grymt över upploppet. Hästen är en hårding som absolut inte missgynnas av lång distans och Örjan Kihlström är en Kriteriespecialist med fem triumfer. Streckar också stallkompisen 5 Increased Workload som besitter hög kapacitet och som jag tror kommer sitt livs bästa lopp hittills idag. Övriga tror jag får det svårt att blanda sig i segerstriden.

V75-1: 2 Vincennes
V75-2: 7 Metior Easy
V75-3: 3-4-5-9
V75-4: 1-5-6-9-10-12
V75-5: 2 Main Wise As
V75-6: 1-5
V75-7: 3-4-5

1x1x4x6x1x2x3= 144 rader, 72:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.