EXTRA V75 Solvalla 15/8


Jubileumspokalen. En kväll som Solvalla försöker jobba in som en liten motsvarighet till Hugo Åbergs. Bra initiativ men Stockholmarna vill inte gå på trav, vi får se hur bra kringorterna sluter upp den här gången. Vinnarskallar skickar dit ett lag i alla fall. Som hoppas på nedan system. Mycket fina lopp och V75-spelet är i andra hand. Ser favoritbetonat ut men jag är lite bakrädd. Kan bli en-två riktiga susare som vinner?

V75-1: Fyraåringslopp för dom bästa. 4 Opitergium har visat sig vara allra bäst. Rejält upphaussad och jag vet inte vad som ska fälla honom här. Ludde är lyrisk men det stämmer inte ihop med mitt intryck av honom senast. Väl seg i mina ögon men här är det spets och svårt att förlora. 7 Ghetto Blaster för Jorma bakom sig men formen/moralen verkar ha tagit lite slut? 5 V.C.Chocoholic lär gilla en kortare distand gentemot favoriten. Kanske kan speeda förbi en omotiverad stark häst?

V75-2: Queen L:s lopp. Katastrof att köra det för ston som inte är av toppklass. 6 Global Kitten har en vettig form och fått stryk av fina hästar på slutet, Merger Blue Chip och True Advantage. 4 Roxa Sisu är inte Svanstedt förstaval så ofta, han har ju ett par hyggliga ston… Ner i klass här och man kanske moppsar upp sig lite. 1 Nanny Fine har läget! Speedig sort som ska gå den sista biten på upploppet, skräll. 7 Love N’Hate går här ut mot äldre ston och det kliar lite i mina fingrar gällande gardering. Kan inte det vara lite tuffare. Hon var själv lite sämre senast och spelvärde finns inte.

V75-3: EM för ston och 750 000kr till vinnaren! Smaskigt! 10 Global Midnight gillar jag och hit måste man väl ha siktat. En fin merit att ha och lite pengar in på kontot… Var inte som allra bäst senast och är åter här med laddade batterier. Ändå gick hon mycket bra efter galopp senast och hon har mina sympatier här. 9 Tamla Celeber har väl lite av årets uppgift här. Fick sig en rejäl genomkörare senast och glänste inte direkt. Här måste det vara i ordningställt! 7 Marielles kan mycket och jag vill ha henne streckad.

V75-4: Treåringslopp. 7 Nato Dream är reggad som jänkare och får leta lite efter uppgifterna. Därför lite långt mellan starterna? Annars kanske dom snabba tiderna slitit något på honom? Jag är inte helt övertygad men var är motståndet?! 2 Resplendent Caviar är något på uppgång och kanske kan vara en utmanare.

V75-5: Försök till Klass 1 och det är inte omgångens bästa lopp. 4 Digital World var mycket bra vid segern på Solvalla då man vann på 13,0 över medeldistans. Inte samma tryck på Rättvik men åter på Solvalla senast och då vann man igen. Fint spår! 6 Falkens Max fick ett fint löpningsförlopp när man via Open Strech kunde spurta hem ett extremsprinterlopp senast. Fint och dom rappa benen känns bra på en fin löphäst. 12 Illinois Rose har jag fastnat för lite grann och det är ett sympatistreck. Det ska inte gå att vinna från spår 12 den här tävlingsdagen över kort distans. 2 Disney Tooma kan lite grann och känns som ett vettigt streck här. Bra läge och Nurmos hästar går allt bättre. Åter efter uppehåll och blir man mycket streckad så känns det självklart att gå emot.

V75-6: C Th Ericssons minneslöp har körts sedan 1933. Fina vinnare har vi fått skönja! 7 Womanizer lär vara laddad till det här loppet. Den finska gästen har nästan sprungit en miljon i år, finfint! Jag har känsla för en sättning och med Jorma Kontio i vagnen kan det gå vägen. 6 Blue Rock har gjort gott om bra lopp i Lennartssons regi. Spännande start här.. 4 Caballion är medias favorit och hade han sprungit in lika mycket som det snackats om honom så… Nu är det 400 000kr på kontot och dom här tuffa loppen kan väl slita lite? Rätt distans och kanske släppt till ledningen här, dock brukar han inte få dom enklare loppen Caballion. 3 Oracle har en chans om han är i samma skick som när han vunnit dom två senaste loppen. Jag är dock inte alls övertygad om att så är fallet. Distansen är ett kraftigt minus. 5 Gentle Tilly fin häst som klarar distans i debut för Cattis.

V75-7: Jag gillar verkligen 6 Friction men är inte lika förtjust i kusken. Var det inte lite preparé känsla över senaste loppet trots att det var blytungt? Lyckas Melander bjuda sin häst på det bästa loppet är jag övertygad om att man vinner. 9 Deuxieme Picsous har fått helt rätt läge här. Perfekt att smyga med bakom och sedan har man en mycket vass avslutning. Det har vi sett gång på gång och han är ständigt underskattad men trivs också att vara i den positionen. 1 Orechietti har gått under 1,10 två gånger i år, det i två riktiga fartfester där utdelningen varit liten. Innerspåret här blir till ledningen men ingen lunk idag väl? 12 Amaru Boko har gjort sina bästa lopp i ledningen… Kan man ingenting bakifrån? Jag håller tummarna för Jennifers häst.

V75-Systemet:

V75-1: 4 Opitergium
V75-2: 1,4,6,7
V75-3: 7,9,10
V75-4: Alla 12 Hästarna
V75-5: 4,6,12
V75-6: 3,4,5,7
V75-7: 5 Friction

Systemet är på 1728r/864kr

5 Comments

Add yours
  1. 1
    CD

    Jag tror inte Friction körde preparé senast utan det var helt enkelt tufft motstånd i gulddivisionen. Amaru Boko kan nog en del bakifrån men det är inte så lätt att lämna 20-30 meters handikapp i såna här lopp vilket spår tolv mer eller mindre innebär.

    Solvallas sportchef borde inte starta bilstart med tolv hästar med startpoäng och en miljon i förstapris. Det blir rena lotteriet. I vilket annat lopp händer det? Dra ner det till tio hästar istället för de två sista in på startpoängen tillför inte mycket i alla fall.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.