Extra V75 Jägersro 2/9


En rolig V75-omgång har precis gått i mål och vi vänder blad till söndagens derby! Även V75 söndag men jag tror inte chansen till lika bra utdelning finns. Det ser favoritbetonat ut… Vi får se fina hästar göra upp och allt handlar inte om spel särskilt inte den här tävlingsdagen. Dessutom har jag chans att vinna travrondens ”travstryktipset”! Riktigt roligt även om chansen är väldigt liten… Prestigefyllt! Då måste ”tvåan” gå in i derbystoet (Pomona Wibb rankad sist i travronden). Det samtidigt som att ”tvåan” (Pato eller Perfectly Enough) vinner derbyt. Jag tänker inte bygga på det liret med några sista minuten spel 🙂

 

V75-1: Good As Golds derbyminne… Det hade varit roligare med rätt distans på loppet istället för dagens medeldistans. 6 Montgomery Hill var mycket vass vid V75-segern senast. Det var en tröst efter ha blivit påkörd under stochampionatet. Nu har han gått ur silverdivisionen men lär satsas emot finalen han kvalat in till. Den är under Kriteriehelgen så man kan blåsas ut bra här. Frågan är om det behövs. Hyggligt läge men svagare konkurrenter på insidan. Släpps till ledningen och bara vinner? 1 Ricado Des Ecus avslutade starkt på Axevalla men var i starten efter inte i närheten av samma prestation. Fint spår och kan få ett bra lopp bakom favoriten. Motbud.

V75-2: 5 Nok’en Fräkkert har visat sig vara en bra häst. Fina prestationer gång på gång och man har visat sig duga. Näst mest pengar på kontot så man står inte så illa till heller… 3 Unesco Brodde är åter efter långt uppehåll och ska direkt ut en sådan här fin tävlingsdag. Det bör ju fattas lite grann för att räcka till seger. Stark häst och kan väl ta ner några på styrka till slut ändå. 11 Falkens Max är en gedigen häst som fick kämpa på i dödens sista varvet senast. Kom i mål på bra sätt men inet nära segern. Bakspår här och det krävs att det klaffar lite bättre för att han ska vara segerfarlig. 4 Credits By Myself har inte gjort bort sig vid tidigare besök på svensk mark. Fint spår och Sjunnesson är en bra skrällkusk. 2 King har ett fint spår och placerar sig gång på gång. Att sätta nosen först en derbydag kanske är tufft begärt…

V75-3: Mycket bra lopp! 4 Real Showman är kvick från start och mycket bra jämfört med sina 220 000kr som sitter på bankkontot. Senast släppte man ledningen i V75 efter ett överfall från start. Fullföljde bra och vinner när som helst. 1 Only In It’s Class spikade jag på V75 men då blev det galopp från start. Efter det har man vunnit i enklare gäng och lovat väldigt mycket. Kanon för klassen men det är väl ett strulläge här? 12 Bibi Kievitshof synade dödens senast under Hugo-Åbergs-dagen. Det lyckades inte men att det är en fin häst gick inte att undgå. Behöver ha lite hjälp från spår tolv kan jag tänka mig. 2 Peignoir var ruggig senast under Jubilumspokalsdagen. 13,7 över medeldistans men krafter kvar… Då var skorna kvar i stallet och jag räknar med samma balans idag. Det är bara det att Claes Svensson har anmält till fel lopp? Tufft tufft här trots toppform på häst och stall. 8 Andriy Fortuna har vunnit ett gäng lopp i år men är mycket svårbedömd. 12,9 över medeldistans en gång, den segertiden är hygglig…10 Lagavulin har jag jagat en stund och det är en fin häst som dock stöter på för tuffa konkurrenter här?

V75-4: K.G.Bertmarks Minneslopp och mycket prestige bland amatörkuskarna. 5 Obi Wan är en fin dansk tävlingshäst. Rejäl av sig och Flemming verkar ha lyft honom något snäpp till. Vann försöket hit lätt och jag tror man han en bra chans att att följa upp i finalen. Håkan B Johansson gör ju dessutom det mesta rätt i sulkyn! 6 Orion Hindö har varit duktig vid tidigare Sverigebesök och gästerna brukar vara välpreparerade till det här loppet. Kusken Siv Emilie Lövvold säger mig ingeting dock… 8 Boman har jag haft ett gott öga till länge, spelade ju honom till derbyvinnare för två år sedan. Högt förtidsodds då… Nu hos Marcus Savin som har dunderform på sitt nya profftränarstall. Given vid gardering, hästen har visat sig kunna spurta bra men ojämn. 2 Good Speed är en trevlig häst som har börjat tävlat kontinuerligt och då har framgångarna kommit med storm. Rejäl sort som tidigare varit osäker. Går till mål men känns lite sårbar nu när man kommit upp i klass.

V75-5: Derbytstoet och en mille till vinnaren. Värt att ställa i ordning för minst sagt… 2 Askens Valencia ligger högt upp på min lista. Finfint sto som har charmigt lätt för sig. Flopp i stochampionatet men då var man inte som bäst. Jagar revansch här och Nurmos är duktig på att toppa till den här helgen. 1 Drillbit Ås har ivarsson sänkt i sin ranking på grund av Takter, det kan man revidera efter en fin lördag där han vann en dubbel på V75. Det verkar som man tror på spets och jag vill ha henne med. 6 Kimono Pearl är en trevlig märr. Fråga mig inte hur hon blir segeraktuell här. Det krävs lite flyt med galopper och omständigheter i loppet inbillar jag mig. 3 Celica Palema kommer få ett fint lopp här. Rygglopp passar den här damen allra bäst och lyxstrecket är ett faktum. 11 Famous Dream kom inte till start i kvalet till stochampionatet då startpoängen inte räckte till. Snöpligt och lång distans hade ju passat riktigt bra. Ligger lite efter kullens bästa men är på uppgång. Bra i försöket och kan nog vara framflyttad till finalen. Läste i travronden om eventuell barfotabalans, intressant i så fall.

V75-6: Travderbyt! En av årets höjdpunkter men årets upplaga har inte hunnits snackas upp så speciellt mycket. Känns lite som en lite sämre upplaga, nästa år får vi se hur slagkraftiga hästarna blev som äldre. 2 Pato passade på att inkassera sin karriärs första förlust näst senast. Då var det trötta ben över upploppet på en skitig bana. Bra att ta förlusten där… Tillbaka i slag senast och han har ett fantastiskt löphuvud. Min vinnare. 5 Perfectly Enough var en av mina favorithästar i treåringskullen. Det blev en storseger i Breeders Crown efter ha suttit fast i Kriteriet för länge. I år har han floppat väldigt länge… Eller så har Hultman siktat hit hela året och håller på att lyckas med en fantastisk formtopp! Går åt rätt håll…

V75-7: Stolopp avslutar och 3 Braås Palema har vunnit spårlottningen. Ser ut att susa till ledningen och där är man svår att få fatt i. Victoria Fame lyckades senast men då hade Svanstedts häst fått offra krafter i spetskörningen. Här ser det ut att gå mer problemfritt till. 10 Aida Boko är en kanon! Vi har sett henne vara dunderbra på slutet och hon måste vara det igen för att segra. Troligen går det inte ändå då ledaren är bra… Dödens och trea till slut? 5 Elaine håller jag tummarna för. Mycket trevlig häst som är på väg att möta dom bästa stona. Vi får se om hon klarar det, annars har vi nog en bra märr i aveln! Uppehåll inför detta och slår verkligen ur underläge.

 

V75-Systemet:

V75-1: 6 Montgomery Hill
V75-2: 2,3,4,5,11
V75-3: 1,2,12
V75-4: 5 Obi Wan
V75-5: 1,2,3,6,11
V75-6: 2 Pato
V75-7: 3 Braås Palema

Systemet är på 75r/37,50kr och vi spelar V7!

6 Comments

Add yours
 1. 2
  Pecka

  Håller med Dansken om att det ser svårt ut men kanske bara ryggar systemet rakt av så blir det billigt. Ibland är det bäst att inte krångla till det.

 2. 3
  Henrik Lagerstedt

  Vet inte vem som fick rätt. 3/4 spikar är riktigt bra.
  Lägger man upp det på annat vis kan man ju smälla in sjuan.

  Hur som helst så finns det inte några lätta V75-omgångar. Det är ett tufft spel.

  • 5
   Henrik Lagerstedt

   Det var väl inte riktigt dom jag trodde på. Behöver ett större radantal.

   Stroopers kunde åkt med…
   Luddde hade visst inte alla hästar sjuka…
   Fredrik Perssons, det var dåligt när jag garderat rätt rejält.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.