Extra V75 22/7 Axevalla


För första gången är en extra V75-omgång lagd på den sista dagen av Axevallas trippeltrav. Jag tycker omgången fyller alla krav och det är bra klass på loppet. Jag skriver ut ett mindre systemförslag som sedan ska exponeras fram till start. Lycka till!

V75-1: Bästa hästen i det här loppet är utan tvekan 9 Jackal Face. Det är en häst som tjänat grova pengar både i år och förra året vilket lett till att han dundrat igenom klasserna. Han har redan bevisat att han duger i den här klassen och även om han åkte dit emot Haraldinho så slog han ändå Elitloppsdeltagaren Dileva Käll. Bakspår över kort distans är ingen höjdare, men förhoppningsvis blir det en rejäl spetsstrid i början av loppet. Då ligger vägen öppen för ett avancemang till dödens och då tror jag det här ekipaget visar sig starkast över upploppet. SPIK! 8 Dont Wear Pjs har knallform och spurtat sylvasst varje gång på slutet utan att vinna. Upploppets längd passar henne denna gång, men det ruttna utgångsläget gör nog att hon hamnar lite för långt bak. 4 Baht Launcher slog en del bra hästar senast, men fick å andra sidan sitta i front och bestämma tempot efter eget behag. Han är väldigt startsnabb och vill det sig illa för min spik så sitter Björn Goop i spets på några steg, men jag hoppas att han får lite mothugg invändigt. 2 Mysterious har härdats i tuffa sällskap under året och är mycket bättre än vad resultatraden ger sken av. Startspår är perfekt och därmed kan också löpningsförloppet bli perfekt. 1 Zapdos Håjt är hästen jag hoppas ska sätta rejäl färg på loppet och svara upp sitt innerspår. Hästen ser ut att vara i riktigt god form och Thomas Jonsson är nog sugen på att ge sin häst chansen i ledningen.

V75-2: Här i den andra avdelningen är det 7 Going For Gold Zaz som är vassast i grunden. I sin lilla comeback senast blev det hel fel redan från start när han blev hängandes i spåren ett drygt halvvarv efter att ha laddats från uselt startspår och det blev heller inte bättre när man tappade en sko. Den starten glömmer vi, förutom att han borde ha gått fram lite i form med den genomkörare han fick. Det här är en häst som satsas emot Derbyt och ska han duga bra där så måste han vinna det här loppet. Hade hästen varit i toppform hade singelstrecket varit givet, men nu är det ändå lite svårbedömt och han möter trots allt några bra hästar.  På ett mindre system lämnas han dock ensam på kupongen. Given andrahäst är 4 Danne Fame som spurtade starkt i ett Bronsdivisionsförsök senast och visade toppform. Nu är det dock skor bak som gäller och det måste ju betyda en viss försämring. Det är en spurtstark kuse som blir livsfarlig med rätt resa. 3 Balticas Yahoo vann direkt efter långt uppehåll nästsenast, men fungerade inte lika bra senast. Travet fungerade inte alls och det var bra gjort att ändå sluta trea bakom två kanonfina hästar. 6 Lazer Crown kan vara en rolig skräll i loppet. Hästen har bra form och kommer han bara till från det här lite vanskliga vingelläget så kan han nog dyka upp i den främre träffen. 9 Caliber T.T. är mycket grundkapabel, men fortsatt ringrostig efter långt skadeuppehåll och man får nog vänta ytterligare ett par starter innan hästen presterar på toppen av sin förmåga igen. 12 Storm Forever har ett uselt utgångsläge, men är en nyttig sort och med överpace vet man aldrig hur det kan gå.

V75-3: Femton hästar och ston gör att det finns skrällchans. Jag nöjer mig dock med en favoritbetonad kvartett. 11 Angie Boko är en stenhård märr som vann direkt efter ett uppehåll senast. Hon fick ett tungt lopp utvändigt ledaren men borrade ner sig över upploppet och vann knappt men säkert. Det loppet borde ha städat bort en hel del ringrost och vi borde få se en ännu vassare häst här. Hästen har överkapacitet för klassen och hon kan vara helt överlägsen här. 6 Delmonica Sund var mycket fin vid V75-segern senast och liknande förutsättningar bjuds den här gången. Skulle hon hitta till ledningen kan hon sticka undan sista biten, även om motståndet håller klart högre klass den här gången. 5 Flowstarter G. har gjort det bra hos Åke Svanstedt och är en mycket rejäl märr. Skulle hon klara av femtespåret från start är hon med i striden. 2 Paisley visar inte den där riktiga vinnargnistan, men tjänar ändå fina pengar på sin nyttighet. Det känns ändå som om kommer slå till en vacker dag och då ska hon allt vara med på kupongen. Utöver dessa fyra streck finns det säkert en handfull hästar som kan vinna med lite klaff, så ska man känna sig helt säker är det rejäl gaddning som gäller.

V75-4: Consolation till Stochampionatet avgörs här och av startlistan att döma så märkar man att det var en rad namnkunniga hästar som försvann redan i försöket. 10 Polly Frontline trodde jag skulle vinna hela klabbet och då får jag såklart tro på henne här också. I försöket hittade hon lite överraskande till ledningen och då trodde jag det var avgjort. Jorma Kontio körde dock lite väl sakta i ledningen och blev överrumplad av en vaken konkurrent vilket skapade en tempoväxling med galopp som följd. Där förstördes den dagen och hon kördes bara runt efter det. Då det handlade om årsdebut så kan man ju hoppas att loppet trots allt förde fram henne en del och att hon är vassare den här gången. Bakspår gör det hela lite mer chansartat, men jag förväntar mig fint spelvärde den här gången och plitar ner henne som chansspik! Motbuden i förstahand är 2 Electra Sund som följde upp sin fenomenala avslutning nästsenast med en medioker insats från vinnarhålet där hon borde hängt med till en finalplats. Kanske var det distansen som spökade eller annars var det helt enkelt en dålig dag. Är hon som hon ska den här gången är hon med i segerstriden. 3 Latitude Broline klaffade det inte för i försöket och dödens drygt sista varvet blev för tufft. Det här är ändå en häst som hör hemma rätt högt upp i kullen och ska duga bra här. 9 Seronera har mycket mindre pengar än många av sina konkurrenter, men är istället mycket fartfylld. Innan försöket hade hon gått ett väldigt snabbt provlopp som förberedelse och väl i försöket gjorde en jättebra avslutning till tredjeplatsen. Typisk outsider här! 12 Red Red Red är en jättefin märr som missgynnades kraftigt av att gå med skor senast och kanske tappade hon finalplatsen på det. Nu blir det dock skoryck och trots tolfespår ska hon med på kupongen om man streckar några stycken. 5 Celica Palema räckte inte riktigt senast från dåligt spår och förutsättningarna är bättre den här gången. Jag har dock inte fastnat för hennes storhet ännu och det blir nog ganska risigt spelvärde på henne den här gången. 1 Mermaid Ås har varit en besvikelse under en längre tid och jag vet inte riktigt när den där riktiga toppformen dyker upp igen. Innerspåret är inte bra och hon måste bli fast härifrån. Ska hon vinna härifrån krävs all tur i världen.

V75-5: Vidöppet lopp fördelat på två startvolter. Tipsnicken ges till 5 Super Streamline bjöd på ett fint intryck i debuten för Thomas Jonsson. Då avgjorde hästen enkelt efter att ha fått anfallsorder från andra ytter knappa varvet kvar. Det såg ut som om han har för lite pengar på sig sett till sitt kunnande och hästen känns intressant här. 2 King Express är ingen stjärna, men är ändå stark och borde hamna bra till härifrån. Nästsenast slog han Digital Darling som är en av favoriterna till segern i StoChampionatet. 9 Ochoa Bob ser ut att vara en riktigt bra häst som inlett karriären på ett härligt sätt. Senast hade han tur att luckan uppbarade sig från tredje invändigt, men med tanke på hur överlägsen hästen var i mål så var det onödigt att köra så där chansartat… 10 Buba Boko besitter fin fart i grunden och är också hårt påpassad av spelarna oftast. Galopperade i första sväng senast, men gjorde en fin upphämtning till en matlapp utan att pressas.

V75-6: StoChampionatet 2012! Förstahästen är utan tvekan 2 Askens Valencia som tagit flera stora kliv under den här säsongen och imponerat nästan varje gång. I försöket vann hon enkelt från ledningen utan att ge det kanske allra bästa intryck från sidan och jag tycker hon gör sig allra bäst när hon får anfalla bakifrån. Det långa upploppet borde vara till hennes fördel och är hon i samma slag som nästsenast så tror jag inte att det finns någon som kan ta emot henne. 5 Digital Darling har utvecklats enormt på slutet och imponerat varje gång. Det här är hästen jag tror flyger till ledningen och från den positionen ska alla hästar slås. Det är väl ingen stayertyp, men lugnar hon ner sig och inte slösar någon energi så kan det räcka långt. 6 Drillbit Ås är inte heller gynnad av distansen och fick också ge vika från ledningen i försöket. Hästen presterade dock inte på toppen av sin förmåga och kommer vara bättre i finalen. Över den här distansen passar det nog också bäst att köra hästen bakifrån. 3 Kimono Pearl gjorde det jättebra som vann försöket trots en bortlottning. Nu blev det dock ganska billigt efter att Erik Adielsson gjort ett genidrag mitt i loppet. Hon är riktigt bra den här och är inte chanslös om det klaffar. 9 Chat Chip var väl den som glänste mest i försöket, men jag tycker det blev billigt då hennes tuffaste motståndare kom bort på ett eller annat sätt.

V75-7: Ett mycket fint lopp för Stoeliten avslutar omgången. 2 Cry’s Dream har några riktigt bra insatser bakom sig och från ledningen borde det vara bra chans. Rejäl kuskförstärkt jämfört med Halmstadstarterna och man kan ju hoppas på ett mer offensivt upplägg den här gången. 3 Mathilde Tröjborg trodde jag var ”slut”, men Flemming Jensen är en tränare man ska lyssna på och han låter väldigt uppåt inför den här starten. Jag tvekar inte och ger henne absolut en sista chans. 9 Viola Silas är en häst man absolut inte kan nonchalera i ett stolopp om man väljer att gardera. Hon lär dock vara ringsrostig och förutsättningarna innan start tyder på ett snällt upplägg.

V75-1: 9 Jackal Face
V75-2: 7 Going For Gold Zaz
V75-3: 2-5-6-11
V75-4: 10 Polly Frontline
V75-5: 2-5-9-10
V75-6: 2-3-5-6-9
V75-7: 2-3-9

1x1x4x1x4x5x3 = 240 rader / 120:-

 

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.