Enkel spetsseger


Stentrömer menade att det var segern som rök på Solvalla… Idag kom en liten tröst när Mr Jeowill spetsvann ett lopp på Axevalla.

Söderkvist på bilden lyckades köra felfritt och från start var det bara en häst med och likaså sista biten in mot mål. Startsnabbheten är mycket bra att ha i framtiden. I segerintervjun menade Stefan att hästen känns mycket bra och känns som en häst lite utöver det vanliga. Det värmer och sommaren kan bli rolig och vi hoppas på en trevlig matchning!

En vass konkurrent i Rixallsvenskan är Gitano som är Hallands bidrag i tävlingen. Han leder ligan just nu och dagens insats var inte heller någon bluff. Ledningen från start till mål över lång distans och intrycket var fortsatt bra. Det såg ut att finnas sparade krafter i mål för Stefan Perssons kuse. Det är värst emot en dunderfest i höst?!

V75 idag var inte lättlöst. Är glad att vi kom rätt på omgångens största favorit och skrik i omgången Jaguar Ruda som hamnade punchigt på det i loppet. Galopp med 800m kvar att köra men i det läget såg det mörkt ut för att vinna loppet. I övrigt var vi inte så rätt ute.

Speedy Gold vann guld på först 1,09,9 men jag tror tiden korrigeras 1,10,5. Hur som helst var det en stor överraskning att han kunde vinna i sin debut i högsta klassen. Kul att se på äkta segerglädje när dom mindre tränarna lyckas.

Om den hästen vinner på 1,10,5 så måste väl banarbetarna på Rättvik gjort ett mycket bra jobb och kollegorna på Solvalla ett dåligt jobb. Elitloppshelgen hade inte så många tider i den snabba  kategorin och det är ett stort frågetecken hur det är möjligt med så bra hästar på plats?!

1 comment

Add yours
  1. 1
    Limpo

    Så här dagen efter känns det jävligt surt att han ej vann förra veckan. Men men vi intar väll en vinnarcirkeln under året. Vi har valt rätt häst om vi säger som så 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.