En Sankt bernad i PDA


När jag kom till Jordanstorp var det dax för dagens andra grupp av hästar att ge sig ut på skogsslingan och backen. Financial Dust skulle ut i den tredje gruppen så det blev en timmes väntan innan han skulle selas ut. Detta gjorde mig inget! För en gång skull gavs tid att leta upp honom ute bland hagarna och få lite alonetime med grabben. Jag får erkänna att det inte var helt självklart vem som var F.D. där bland hagarna. Jag fick kolla om samtliga tecken satt på rätt plats när jag kom fram till en som kändes bekant. Vit stjärna i pannan, vitt streck på mulen och vit på vänster bakhov. Korrekt!

FD i hage med täcke
Han är en riktig kelgris vår häst, som en stor hund. Han lägger mulen i handen på en och liksom vilar huvudet medan man får klappa honom på hals, under haka och på huvud. När jag efter ett tag börjar gå mot stallet igen lufsar han med längs staketet och söker mer uppmärksamhet. Jag började fundera på om det någonsin kan bli ordentlig fart i den här Sankt Bernadshunden. När Caroline (skötaren) tagit in F.D. dök Lasse (hovslagaren) upp och jag kunde inte låta bli att fråga om han inte tyckte att F.D. blivit lite väl tam. Han försäkrade att så inte var fallet utan att skillnaden är att han nu är självsäker och trygg i sig själv.Ok fine!

Givetvis var jag inte helt övertygad så jag tog ett snack med Caroline om saken men hon nästan garva åt mig och sa att nä du ”den killen tror att han är kung”. Han hade varit lite avvaktande första veckan i nya stallet (stallet där han stod först) men nu tror han tydligen att han äger stället.

 

I backen senare övertygades jag om att han inte kommer ha några problem med att gå snabbt när det gäller. Han är en annan individ när han får sulky bakom. I fem heat upp för backen låg han dikt an med ett par cm till Mattias som var kusken framför. I det sjätte och sista heatet valde Mattias att låta F.D. gå först för att han inte skulle riskera att bli uppäten (eller för att va bussig och göra det lättare att få med F.D. när jag filmade). Financial Dust hade gått ett backjobb även i måndags och gått lugnt en gång emellan. Han ser fortsatt fin ut. Finare än någonsin.

Jag frågade Caroline när hon tog in F.D. från hagen om hon skulle klara av att förädla vår stjärna nu när hon tagit över stafettpinnen som skötare precis när allvaret börjar. ”Jag tar honom till PDA” svarade hon. 🙂

httpvh://youtu.be/sHfi9vcTixA

Klippet från sista heatet ser ni ovan. FD går längst fram, längst bort från kameran.

//Nicke BH

2 Comments

Add yours
  1. 2
    AIK-dansken

    Och jag sitter sist närmast kameran med Klara Roc och fick aldrig någon lucka så jag kunde åka fram och se FD på nära håll.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.