En B-logg om B-ergsåker och ett franskt B-lopp!


Det var ett tag sedan man bloggade och kreativiteten hos untertecknad kan verkligen diskuteras i dagsläget. Men jag gör ett försök till att vädra lite tankar om vad som hänt senaste dygnet.

Det var på förhand inga upphetsande lopp som Bergsåker visade upp, men när krutröken lagt sig hade vi travälskare blivit bjudna på godkänt travgodis.

I Zoogins lopp var Jaded (e. Express Ride) fruktansvärt bra, nästan chockartat bra. 1.13.0/2140a på den här vinterbanan är riktigt bra papper och det ska bli mycket intressant hur han matchas i vinter. Jag trodde ärligt att den här hästen var på retur efter alla bekymmer han haft i karriären, men gårdagens prestation är garanterat topp 5 i karriären. Synd att han haft så stora problem med fräschören, annars hade det varit intressant att testa honom i Frankrike. Dessutom är kanske inte uppförsbackar och långa distanser ljuv musik i Jaded’s öron trots att han är en gammal Kriterievinnare (dock ett ruggigt blufflopp där samtliga motbud kom bort på ett eller annat sätt).

Tycker det var ett tag sedan vi såg en typisk klassklättrare i lägsta klassen, men visst måste Charlotte Stone (e. Super Photo Kosmos) vara en sådan. Man ska komma ihåg att gårdagens konkurrenter egentligen inte har något att göra i V75, men intrycket på ”märren” var grymt vasst och vi hoppas att hon fortsätter utvecklas!

Veckorna går fruktansvärt fort och det gäller såklart även nedräkningen till Prix d’Amerique. Det som såg så bra ut ur svensk synvinkel för ett par månader sedan börjar se allt mörkare ut. Det var lite halvt deprimerande som svensk att bevittna årets upplaga av Prix du Bourbonnais. Nu Pagadi (e. Love You) fick visserligen ett oroligt lopp med ett antal tempoväxlingar under vägen, men tempot var inte mördande på något vis och han borde ha hållit bättre. Dagens vinnare Private Love (e. Goetmals Wood) bollade han t ex med i Copenhagen Cup i somras och vi får se om Stig H Johansson siktar vidare mot ”det stora loppet”. Efter uppvisningarna han skämt bort oss med uppe i Norden har det också skapats skyhöga förväntningar och det känns lite ologiskt att han inte lyckas fullt ut i Frankrike. Jag tycker också att det är dags för svenska travkuskar att lära sig att ”Speedway-trav” inte existerar i grodätarland och att spetsen inte är bästa positionen på Vincennes om man inte heter Bazire i efternamn…  Brioni (e. Timberland) var också en besvikelse efter att Joakim Lövgren ännu en gång lyckades servera sin guldklimp ett perfekt lopp. Distansen ser inte ut att vara optimal och risken finns att han har för liten plånbok för att ens få starta i Prix d’Amerique. En häst som definitivt kan glömma start där är Quarcio Du Chene (e. Capriccio) som aldrig hinner expandera bankkontot tillräckligt. Givetvis en missräkning för kretsen kring hästen som haft siktet på att erövra Paris januari 2011 ända sedan andraplatsen i Prix Tenor de Baune i januari då 2010-års biljett gick om intet. Jag tror Björn Goop har anledning att lägga det här bakslaget bakom sig snabbt då han istället får köra Iceland (e. Scarlet Knight) i Prix d’Amerique 2011.

Nu fortsätter vi att plöja igenom vinternumret samt att scouta lite unghästar! //Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.