Elitloppsfredag Solvalla V4 25/5


Elitloppsfredag med vacker väder och lön i plånboken. En skön kickoff inför helgens sportsliga höjdare. Även idag är det en del fina lopp även om den troliga vinnaren i Sverigeloppet sticker ut. Perfect Toll har ju sett läcker ut i dom två senaste loppen minst sagt. Det är fredagens uppvisning att vänta på förhand av grön kusk. Annars kan man hoppas att få se några fina treååringar, spelmässigt kan man göra fynd den här dagen som inte är sönderanalyserad och exponerad till fullo. V4:an ser inte ut att vara särskilt svår men att hitta flytet innan helgens mastiga schema med lopp vore inte fel!

 

V4-1: Helgen inleds med ett stolopp och där har jag mycket bra erfarenheter av att spika 5 Elaine. Det har gått bra varje gång på slutet och tjejen är bättre än någonsin. Toppfin på slutet och Joakim Lövgren har också lyckats med styrningarna, rätt beslut hela tiden, ungefär som med Brioni. I det här slaget med båda kusk och häst tror jag man bara vinner. Knackar på dörren till stoeliten.

 

V4-2: Fyraåringslopp där jag ser tre hästar som höjer sig lite granna. Två mera sluggers där jag väljer Kaj Widells styrning först. 2 Magnificent Match gillar jag. Är lite svag för honom och han kan väl vara det roliga spikbudet här. Senast sändes man fram i döden och tog ner en mycket hårt spelad Streetwise men fick ge sig mot en smygkörd. Kontrade och höll sånär på att lyckas! Stark i nederlaget och kommer att starta från ett fin andraspår. 6 Rebus sändes fram i dödens på fina Kimono Pearl senast. Kunde inte utmana henne men höll farten mycket bra till tredjeplatsen då hästen i rygg på ledaren hakade på bra. Positivt genrep och Flemming brukar ha hästarna i extra bra slag just under elitloppshelgen. 4 Benno Kievitshof har lottats till ett bra spår och har segervanan inne. Har traskat problemfritt uppåt i klasserna och det bör ju ta emot lite snart. Jag är inte helt såld på hästen men det måste dom nya ägarna vara. Läste i en blogg på nätet att hästen bytt ägare för dyra pengar. Senast höll han undan från ledningen på spetsbanan Vaggeryd med ett litet nödrop.

 

V4-3: 5 Indesign kommer från en seger på Charlottenlund. Där gick man ut i dödens under slutvarvet och i ingången till sista sväng galopperade ledaren, därefter blev segern väldigt lätt. Sattes inte på några prov alls utan var ensam på plan. Gav ett starkt intryck och danska hästar brukar behärska lång distans väldigt bra. Jorma Kontio upp nu istället för Lindhardt är inget minus direkt. 9 Extas ska fungera väl i dagens lopp. Han är stark och går till slut. Det visade han senast på Solvalla där han såg slagen ut i sista sväng. Han kom istället tillbaka längt ut i fältet på styrka och var inte så långt efter Going For Gold Zaz. 6 Oozing drog tåget i tredjespår senast och var bara bäst. Fin uppfattning och visade rätt egenskaper för att klara av dagens långa distans. Känns som man dock kan åka dit på speed istället. Känns som det var ett vettigt lopp han var ute i senast men ribban höjs nog lite ändå. 3 Uno De Joflo har en speciell stil och är klart begränasad gällande speed. Ändå rolig att se om Fredrik B Larsson kör felfritt igen, det ser ut att gå på nålar men hittills klarar man sig till mål. Ser ut att vara väldigt stark! 2 George Sånna har tvingats till kval efter galopper på slutet. Klart svårbedömd men distansen passar och man är ett lyxstreck.

 

V4-4: Sverigeloppets final med 300 000kr till vinnaren. Riktigt bra betalt och i år kommer vinnaren kunna bära prispengarna bra. 13 Perfect Toll har nämligen imponerat storstilat och känslan är att man kommer duga mycket gott även i Silverdivisionen. Svanstedt har plussat för hästen i vinnarcirkeln på slutet och det försämrar inte det trevliga intrycket man själv fallit för. Blåser bara runt dom igen.

Systemförslaget:

V4-1: 5 Elaine
V4-2: 2 Magnificent Match
V4-3: 2,3,5,6,9
V4-4: 13 Perfect Toll

V4-Systemet är på 5r/10kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.