Amaru Boko – vilken uppvisning!


Det var en mycket varm dag på Sundbyholmstravet och namnet ”Sommartrav” levde verkligen upp till sin fulla betydelse. Det som mest intresserade mig, och troligen även alla andra på publikplats, var givetvis E3-finalen.

Vi fick se en ny stjärna tändas när Amaru Boko (e. Coktail Jet – u. Sue Boko) vann från ledningen på 12.9/2140a med krafter kvar. Det var inte alls förvånande då jag trodde han skulle spöa Raja Mirchi redan i försöket, men då valde Jorma Kontio att släppa till favoriten. I efterhand var det ett genialiskt beslut då han kunde spara lite krafter till finalen. Hästen besitter en riktigt vass startsnabbhet och även om hästen ser ut att vara grymt allround är det den egenskapen som är allra viktigast. Matchas han mot korta E3 blir han riktigt svårslagen!

Bakom den suveräna vinnaren gjorde Noe’ d’Asolo (e. Viking Kronos – u. Avigliana) ett mycket bra lopp när han som tvåa sprang 13.1/2140a i sin blott femte start. Den här hästen kommer stadigt bli bättre och jag hoppas verkligen han testas mot det Italienska Derbyt i höst.

Både Amaru Boko och Noe’d’Asolo nämndes på den här bloggen inför sina tävlingsdebuter och scoutningen av ostartade hästar har gått överraskande bra eftersom det finns så grymt många fint stammade unghästar i detta land att välja mellan.

Damerna hade sin avdelning i fredag och där segrade den solklara kulldrottningen Tamla Celeber (e. Cantab Hall – u. Amanda Celeber) enkelt från ledningen trots punktering. Prada Pellini (e. Yankee Glide) är också en kanonhäst, men jag tror att vi i framtiden kommer se klasskillnad mellan dessa två.

Jag måste också haka på mina kollegor här på Vinnarskallar.se och stämma in i hyllningarna av Ulf Stenströmer. Framgångarna kommer på löpande band och dessutom med olika hästar! En topptränare!

//Ivarsson

2 Comments

Add yours
  1. 2
    Ivarsson

    Hehe ja! Efter gårdagens lopp lär det bli favorittryck på Er framöver, men det kommer gå bra det också! GRATTIS! 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.