Diamond River tar jätteledning!


Årets upplaga av Guldstoet på Axevalla fick i söndags en mycket välförtjänt segrare i Ready Cash-dottern Diamond River. Trots ett tufft förstavarv som gick i ett hårt tempo kunde hon utan problem stega undan till en säker triumf från ledningen. Utan tvekan får man säga att det här är kullens bästa sto än så länge och vi får se om hon kan försvara drottningkronan över E3. Med denna storseger sätter hon verkligen nivån i 3-åringstävlingen och med 350 000 färska riksdaler in på kontot gör hon ett rejält ryck. Det ska bli mycket spännande att följa henne och det härliga är ju att det ser ut som om det finns mycket kvar att utveckla hos henne. Helt klart blir hon svår att tampas med i årets 3-åringstävling! Stort grattis säger vi till kretsen kring henne!

Vi har även sett fina prestationer i de nedre regionerna av tabellen i början av den här veckan.

Emil B.Boko tog en mycket fin spetsseger i ett ST-lopp på Gävle under måndagskvällen och det i mycket fin stil. Den killen lär vi se mer av i framtiden. Duktig som tvåa en bit bakom fann vi Andover Tommy som mestadels travade utan rygg i andraspår.

I loppet efter debuterade Roger Walmann märren Evening Prayer  och även där fick vi se en plättlätt spetsviktoria. Det här var verkligen en fin travare som kanske kan vara något extra. Svarade upp ledningen från ett innerspår på ett behärskat sätt och sedan var det aldrig någon fara på taket. Löfte!

På lunchen samma dag debuterade den franska importen Baron de Reux för Robert Bergh i Umeå. Där blev det bara en andraplats, men den togs med mersmak utanpå ledaren. Det var en mycket bra ledare som vann loppet och det hade kanske blivit en rejält duell om inte ”Bergharns” yngling galopperade kort i början av upploppet. Intrycket var lovande och det där blir nog bra!

Vår Financial Dust har verkligen gjort bra ifrån sig på slutet och då vill såklart inte lillebror From Dust to Dawn vara sämre. Igår i lervällingen på Jägersro tog han sin tredje seger i den femte starten på ett mycket enkelt sätt från ledningen. Innerspåret var inte gynnsamt vilket stärker insatsen ännu mer. Johnny Takter lovordade hästens inställning i vinnarcirkeln efter loppet och därmed har halvbröderna minst en egenskap genensamt.

På tisdagslunchen bommade Gooparnas auktionsdyring New Generation som storfavorit i ett välbetalt ST-lopp på Färjestad. Björn Goop lyckades inte sno åt sig ledningen från springspår och valde ett passivt upplägg i rygg på ledaren. Luckan på upploppet kom lite försent för att han skulle kunna utmana ledaren sista biten. Hästen ger ett valpigt intryck, men det kan nog bli bra när han börjar förstå vad det hela går ut på.

Topp 10 i tävlingen just nu:

HÄST: DELTAGARE: INTJÄNAT:
DIAMOND RIVER ANETTE BERGGREN 460000
OLYMPIA GOLD THORD HAARALA 125000
EXPLOSIVE DUST BIRGITTA ERIKSSON 119800
COOLWATER IN MIKAEL ANDERSSON 118650
FROM DUST TO DAWN DOUGLAS DAMM 92200
READY RIBB FREDRIK ERIKSSON 80000
OFFICER C.D. NICKE BH 79500
ROCCO S. MATTIAS BERGSTRÖM 75000
TRINITY ZET JOAKIM FREDRIKSSON 72400

 

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.