Delar av År 2010


Årets Tv-genombrott: Delad pott mellan September och Plura. Den sistnämnde regerade med Mauro i köket. Den förstnämnde gjorde discoversioner på svenska hitlåtar i Så mycket bättre. Vips spelades Mikrofonkåt överallt. Skiva på svenska på gång?

Årets Låt: Från och med du. Stenklart, vilken hit! Oskar Linnros har gjort succé och hans Snook-kompis Daniel Adams-Ray följde upp med en lika bra solodebut.

Årets häst: Tamla Celeber, titta på reultaten…

Årets tvååring: Go Green Pellini, kolla på hur han ser ut.

Årets spurt: Zorro Photo i derbyt. Där flyger han lågt över upploppet, mäktigt!

Årets felbeslut: Ola Lernå som sålde derbyfinalisten Zorro Photo till Frankrike. Fast jag hade sannolikt gjort samma beslut, hästen var ju bara startsnabb hos Thomas Uhberg.

Årets Elitloppsfest: Magisk avslutning under ”lördagens” sista halvtimme. Synd bara att kön var för låååång för en småstadsbo.

Årets Sport: Ishockey för egen del, fan så skoj! Spelade för första gången i Hockeyligan Cup och det var roligre än jag kunnat ana trots att skridskoåkningen är kass.

Årets Elitloppsvinnare: Iceland, var bäst när det gällde. Bottennappet i SM och när han blev avklädd av Maharajah på Solvalla var inga höjdare direkt.

Årets tränare: Lutfi Kolgjini. Storloppen var hans men avslutningen på året är ju katastrofal. 32 raka utan seger just nu och då har flera styrningar varit rejält betrodda.

Årets snöoväder: Två raka tisdagar tidigt i vintras var det broddtvång på Axevalla. Kallabalik då men en månad senare är det vardagsmat bortsett från nederbörden.

Årets fredagsdrink: Brasilian Sunrise, ett par sköna dansmoves i höstmörkret till BC-festen var en optimal uppladdning!

Årets travresa: Kriteriet, det uppfyllde och översteg alla förväntningar. Hästar överallt på hotellet och ett upphaussad huvudlopp.

Årets mingel: Skakar man tass med Per Gessle i Halmstad ligger man bra till. Pratar man dessutom försäsongsträning med Marcus Hellner i Skara ligger man bra till. Åker man dessutom hiss med Ola Toivonen är man stenklar under denna rubriken. Grattis Linus…

Årets Per Skoglund: Att hissa amatörloppet på Eskilstuna igår var igen hit, bara uselt. Kuskarna var grymma på förhand. Skenande hästar, strykingar och minst en haltimme senare hade loppet försenat tävlingsdagen rejält.

Årets sämsta Atg-live:are: Bagarn…

Årets tyckare på Vinnarskallar: AIK-Dansken, har alltid en stark åsikt och är överlägsen i kategorin.

Årets Noras Bean: En besvikelse trots allt, det har varit för många mindre bra insatser i mina ögon.

Årets formsvacka: Stall Stentrömer under Stochampionatshelgen där ovan nämnde häst förlorade på målfoto. 75 000 in men det var en mörk helg.

Årets Cykelvurpa: Ivarsson lekte Armstrong, aja han fick smaka asfalt i alla fall.

Årets klipp: Är en bladig Limpo på travbanan. Tyvärr inte utgivet material för läsarna.

Årets rixhäst: Mr Jeowill galopperade bort en seger under elitloppsfredagen. Att vara så nära vinnarcirkeln den travhelgen lär dröja.

5 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  Tack för den utnämningen. Nu är väl konkurrensen i den klassen inte mördande svår precis. Hade jag inte lämnat in licensen för några år sedan kunde jag även blivit årets tränare.
  GOTT NYTT ÅR.

 2. 2
  Limpo

  Hhaha Gott nytt år dansken de är du värd. Du hamna ej på min lista då du hamna här. Men ja tackar för år så ses vi till olympiatravet 😉

 3. 3
  AIK-dansken

  Vi ses nog före Olympiatravet. V75 på Sundbyholm i Mars ligger ju före. Om Per Skoglund tycker jag följande. Dryg, självgod och älskar sin egen röst över allt annat. Mitt sista tyckande för 2010. I morgon börjar vi tycka 2011.

 4. 4
  Limpo

  Gör vi nog säkert. 2011 blir ett djurgårdsår har på känn att det fan är dags att vinna allsvenskan i år

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.