Debuterna är avklarade och här är facit!


Kalypso Face 3 år hingst (e. Viking Kronos – u. Other Creek)

Fick oväntat svar mot ledningen och travade en kortare bit i dödens innan han blev avlöst. Från andra ytter avgjorde han utan att se märkbart plågad ut. Mycket fint intryck och han visade direkt bra inställning! Seger på 17.1/2140m.

All In Boko 3 år hingst (e. Defi d’Aunou – u. Opera Hanover)

Att inleda karriären på 18.1/2140m är inte dåligt, men intrycket var inget i min smak. I ett mycket galoppfyllt lopp befann han sig en bit nere i andraspår och fick stora problem att hänga med under slutvarvet. Jag har lärt mig att man inte ska döma hästarna för hårt på insatser i debuten och jag hoppas hästen kan/blir bättre!

Alexis Boko 3 år sto (e. Muscles Yankee – u. Armbro Decade)

Sändes tidigt till täten och fick bestämma tempot till dryga 20 första varvet. Efter en 14-avslutning sista 500 länsade hon undan till vinst på segertiden 18.1/2140m, vilket får betraktas vara bra då banan inte var helt lättsprungen denna regniga måndagskväll. Detta var en riktigt snygg märr som absolut kan vara nåt för framtiden.

Aga Khan Boko 3 hingst (e. Viking Kronos – u. Quicksilver Lobell)

Det var den här fuxen jag hade högst förväntningar på och som han levde upp till dem! Redan när jag såg oddset förstod jag att jag var inne på rätt spår och intrycket i loppet var väldigt bra. Han joggar undan från ledningen på en 17-tid i debuten och jag längtar redan tills han startar nästa gång. Att jag på ren chans och utan vidare information om hästen ropade ut honom som årets Kriterievinnare i januari är inget man behöver ångra nu ikväll i alla fall.

*

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att resultatet blev över förväntat och att det kan finnas två Kriteriefinalister och en Oaksdito i detta fyrahästarsfält. Säsongen är lång och det finns garanterat kanoner kvar i stallarna! 

//Ivarsson

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.