Dansk comeback


Torsdag morgon 06.40 och telefonkontakt med Mathias Johansson som är försteman på Jordanstorp sedan en knapp månad. Ett mycket kort samtal där det meddelades:
Jag var uppsatt på Amazing Life i ett backträningsheat med sex 2-åringar kl. 10.15.
Det var 14 år sedan jag senast körde så det var lite funderingar på vägen dit på hur det skulle gå. Efter olyckan i London där jag krossade en plastdörr i badkaret och en toasits p.g.a. att det var halt i badkaret så finns det skador kvar som gör att jag skulle platsa i paralympics. Det roliga var när jag låg utslagen på badrumsgolvet så fick jag se en varningsskylt på väggen där dom rekommenderade att man hämtade en halkmatta i receptionen. Lite sent i mitt fall och man kan väl tycka att mattorna borde ligga i badkaret i stället för receptionen.

Aja, åter till Jordanstorp där jag fick låna lite utrustning av Erik så jag såg ut som en kusk i proffsklass men jag tror inte kläderna hjälpte. Jag var uppsatt på Amazing Life  e. Order By Fax och Per skulle köra Financial Dust. Med den spänst jag kan uppbringa i den här åldern och viktklassen gled jag in i vagnen utan problem.

Skritt till motionsslingan och därefter två varv på den(2 x 3.5 km.) i uppvärmning innan det var dags för backträningen.
Meningen var att det skulle köras 3 heat men Per tyckte hästarna såg så bra ut att det blev ett extraheat idag men jag tror det beror på att han såg att jag började bli lite mör i armarna och med det lite mer styrketräning i dom tunna danska armarna. Backen är en km. lång och det travas i skaplig fart uppför för att sedan joggas tillbaka. I mitt tycke en alldeles utmärkt träningsform för hästarna. Även undertecknad skulle behöva ett par heat där. Annars var Axéns liggande Campbellstil i vagnen bakom Rent a Tent en körstil i den högre skolan. Allt gick jättebra och Per var nöjd med Financial som känns stark och fin och med stor löpvilja. Väl tillbaka fick jag ett tack av Anna Pers då hon sparade lite arbetstid då det tar bortåt en timme att genomföra ett backheat. Jag hade nästan glömt hur härligt det är att sätta sig upp bakom en travare och dra iväg bakom dessa kraftpaket. Thord var där och filmade så förhoppningsvis dyker det upp ett klipp också.

httpvh://youtu.be/iUGT6cF8KkE

httpvh://youtu.be/hQjhbYSOgxs

Det här var inte sista gången i vagnen.  Vi hörs. // Dansken.

15 Comments

Add yours
 1. 3
  Stackars Jack

  ”Lite sent i mitt fall”- klockrent, Dansken 🙂
  Bättre låna utrustning än ”hyra ett tält”.
  Seriöst. Håller med Henke.
  Trevligt med positiva träningsrundor, både i ord och bild.

 2. 7
  Limpo

  Nilsen förstår du nu varför jag jämförde detta med sexdebuten;)? Att köra häst är för jävla kul och läckert,nästan roligare än sex:) fast bara nästan;).

 3. 9
  Nicke BH

  Ögongodis!
  Nu ska jag gå och lägga mig och drömma om kriteriet nästa år. I drömmen blir det antagligen jag som kör och samtidigt står vid sidan och skiker när jag och F.D. går först i mål.

  Min dröm, jag bestämmer!

 4. 10
  pingpongkingen

  Snyggt jobbat Thord,Dansken och Dammet!!
  Underbart att se och läsa!!
  ….och du Nicke,om(menar när)Dammet vinner kriteriet får du gärna köra,bara vi vinner skiten:)

 5. 12
  TG

  Härliga bilder. Den frågan man ställer sig som spelare är om de fick tag på en likvärdig driver för det sena körsvensbytet 😛

  Vi har två stycken 2-åringar. En hingst och ett sto. Och det var några år sedan man satt bakom ett hästarsele. Märren är lite halvgalen och väldigt ”framåt”, så hon går bort tills vidare. Hingsten är stor (knappt 170cm) men cool och ganska lat. vilket är passande. Så innan banorna blir bedrövliga skall jag ha kört hingsten i jobb. Sedan är det ju så att efter varje gång man kört så lämnar stallet med ett gigantiskt bananflin i fejan och undrar varför man egentligen sitter och vänder papper på ett kontor för.

  • 13
   AIK-Dansken

   Hehe. Jag vet inte vem jag ersatte, om det var Fredde eller Erik så var dom inte ens födda när jag körde första gången. Igår var det en ren preparéstyrning i tredje invändigt vilket passade mig perfekt. Lite trångt dock på vissa ställen så det gäller att vara vaksam hela tiden Håller med, jag har också varit pappersvändare på kontor och det är knappt jämförbart. Himmel och helvete kanske passar.

  • 15
   AIK-dansken

   Jo, men det är ju som Per sa när vi körde. Det är som att cykla, har man en gång lärt sig sitter det i ryggmärgen. Jag har ju massor med timmars körning för en hel del år sedan men det kändes som det var bara några veckor sedan när jag hoppade upp i vagnen.
   Japp. Nu är det dags igen.DRÖMMAR OM GULD.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.