Dags för E3!!!


Ikväll körs enligt mig en av de intressantaste tävlingsdagarna under året, det vill säga årets första E3-uttagningar. Det är efter denna kväll man för första gången kan dra en liten slutsats om hur stark årets treåringskull ser ut jämfört med tidigare årgångar. Man ska dock ha i åtanke att många hästar startas i gång sent för att trimmas mot i förstahand Kriteriet och dessa finns såklart inte med ikväll.

Om vi börjar med stonas avdelning så är känslan att Roger Walmann (som vanligt när det gäller det motsatta könet) sitter med trumf på hand eftersom han har tre riktigt vassa märrar i Helen Roc, Noblesse Kronos och Tamla Celeber. Mycket troligt är att han i denna trio har minst två försöksvinnare och då har Stall Walmann kraftig fördel i en final. Saknas gör kullettan Prada Pellini och det är väl tråkigt i sig, men det kommer fler lopp och kanske satsar Thomas Uhrberg hellre på E3 över kort distans i augusti.

Öppna klassen är som vanligt ett getingbo och den här kullen står sig stark mot tidigare tappningar. Min personliga favorit är sedan länge känt Stig H Johanssons italienare Noe’ d’Asolo och jag räknar med en finalplats. När det sedan vankas final hoppas jag att han sopar banan med konkurrenterna!

Förra årets vinnare i dessa finaler var Petri Salmelas My Love Di Quattro och Timo Nurmos Red Hot Dynamite.

*

När det arrangeras Fotbolls-VM ska det vara stor sportslig underhållning men det saknar jag verkligen i år. Istället är det vuvuzelas, dålig boll (=målvaktstavlor), underliga domarinsatser och filmningar som är i fokus. Man kan undra när FIFA ska använda hårdhandskarna mot skådespeleriet som råder på spelplanen. Det kan väl inte vara så f-rbannat svårt att straffa dessa fuskare i efterhand.

*

USELT (!) av ATG att inte lyckas få fram varken startlista eller odds till kvällens final av Mantorpsloppet. Deras amatörmässiga misstag som kommer emellanåt har dock gjort att man slutat förvånas… Att sedan ”killarna” på ATG Live uppmanar folk att spela V3 när det varken finns startlistor, odds och inte heller information om vem som ska köra vissa hästar gör inte saken bättre!

*

När Rättvik arrangerar sina traditionella lördagstävlingar under midsommarhelgen gör Stefan Hultmans Never Again en intresseväckande årsdebut. Jag tror detta är årets Derbyvinnare.

//En sann E3-älskare

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.