Dagens Dubbel – Cattas Dubbel


Såg rubriken igår på en ”större” community-sajt och den stjäl jag direkt.

Catarina Damström tog en skötardubbel inom DD spelet igår på Eskilstuna. En stor och svår bedrift även om hästarna Acclaim och Blue Rock var hårt betrodda. Inte så många gånger under ett års tid chansen finns till en dubbelseger inom just detta spelet. Det bör givetvis uppmärksammas likt det gör när tränare och kuskar lyckas ta två raka vinster.

Acclaim tog ju hela 8 segrar under 2007 på V75 vilket förde nämnda skötare upp i toppen av den mest prestigefyllda skötarligan. Om jag inte minns helt fel nådde hon inte hela vägen dock. Blue Rock (bilden) är däremot lite nyare i hennes skötsel och vi får se om hon förvaltar honom till en rikstoto vinnare. Där han han nött på men inte lyckats hittills,  andraplatsen i på 11,3 från dödens i somras var värd ett bättre öde…

Hockeys stall verkar ha lite uppåtform och det hänger kanske ihop med att träningsförhållandena är perfekta just nu i Eskilstuna trakten. Hårt packad snö och det kan vara en fördel mot många andra tränare som istället har hårda banunderlag?

Kuskligan på Solvalla är en duell mellan Adielsson och Kihlström. Onsdagens tävlingar har inletts med Balticas Dream och Dashing Tooma = 2-0 till Erik idag efter två lopp. Marginalen är just nu 3pinnar ner till Örjan.

Streckprocenten i matchen mellan Maharajah och Iceland är mycket anmärkningsvärd. Jag har aldrig tidigare lagt märke till så hög streckfrekvens på två hästar som 72-79%. Alla låser tydligen på två och då man spelar mot andra är det givet att inte ta två hästar här.

Maharajah ska visa att han ska fortsätta matchas mot PDA, då vinner han lätt från dödens. Lägg till att Örjan behöver lite vinster i kuskligan…

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.