Årets slutstation för unghästarna!


Idag avgörs det allra sista storloppet för unghästssäsongen, visst har vi kvar lite E3-revanscher m.m. men Breeders Crown är ändå det lopp som sätter punkt tycker jag. Numer avgörs samtliga klasser samma dag och det konceptet fungerar bra, även om jag inte såg några större fel med hur det var förr.

*

Vilka vinner då? (Mina vinnare i fetstil här nedanför)

Viola Silas ska givetvis vara den storfavorit hon är, men är totalt ointressant spelmässigt. Walmann-trion kommer inte ge henne något gratis och det är väl redan klart på förhand att vi kommer få se kulldrottningen vandra i dödens. Platinium Shine har jag haft ett gott öga till hela tiden i nya regin och hon är inte mycket sämre än dom bästa här. Dileva Käll hoppas jag verkligen hittar ner i ett bra slagläge utan att bli hängande från start. Skulle det klaffa tror jag Peter G Norman har toppchans att äntligen ta en stor titel med henne och ekipaget är min vinnare!

Att bli tvåa i Kriteriet är en stor merit och framgång för alla runt hästen. Men det gick att skönja mycket stor besvikelse hos både tränare och kusk efter One Too Many’s silverplats senast, och det är man bara om man har en sådan här kanon. Skulle Raja Mirchi komma till ledningen lär det bli ett offensivare upplägg den här gången och det kan bli en grym duell! Jag tror Örjan Kihlström sitter på den för dagen bästa hästen, så är magkänslan i alla fall.

Har inte dom tuffa loppen på slutet satt ner Aisle Stand formmässigt blir det här loppet odramatiskt. Med tanke på att hon lär stångas med Tamla Celeber i alla storlopp nästa år, är det nog bäst att ta detta tillfälle i akt och ta en stor skalp här innan det är försent!

Sebastian K. kan också vinna ett odramtiskt lopp om det vill sig illa, men jag tror och hoppas på en grym överpace. Då vinner Alvena Pampas det här loppet. Han har haft otur ett flertal gånger i lite större sammanhang det här året och en seger här vore välförtjänt.  Never Again är lite av min favorithäst i den här kullen. Intrycket i försöket och att Örjan Kihlström byts ut mot Jörgen Sjunnesson är klart oroväckande. För första gången i karriären blir han lite mindre betrodd, och även om hjärnan säger emot kommer hjärtat vara med på toton.

*

Lutfi Kolgjini är storfavorit i två av Breeders Crown-finalerna, men faktum är att han aldrig vunnit en Breeders Crown-final tidigare. Men som alla vet är det ”Luddes” år och efter att ha vunnit Derbyt och Kriteriet kanske han passar på att avlägga maiden i Breeders Crown också.

*

När körde Stefan Melander ett V75-lopp senast?

*

Svårt att inte prata om auktionen som ägde rum igår. Gitano gick för hiskeliga 2,01 miljoner och det är såklart ett extremt överpris. För den här summan hade det gått att hitta en mycket bättre 3-åring i Sverige och även i världen! Nu drabbar såklart detta ingen fattig och köparna är beredda att torska varenda krona. Kan inte låta bli att känna medlidande för dom tidigare hästägarna som igår kväll förlorade sin guldklimp, men det är bara att inse att det är svårt att vinna en budgivning mot en part  som saknar ”limit”.

Sundbyholm nästa anhalt!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.