Breeders Crown 3-åriga Ston


Det var en hel del dramatik inblandat när årets största lopp för stona skulle avgöras i början av Oktober. Ni ser Miss Shape leda loppet här och den positionen höll hon nästan hela vägen. Sista biten kom Vincennes flygande efter galopp och vann Oaks säkert. Ekipaget var på väg till vinnarcirkeln när en protest lämnades in av Peter Untersteiner som med Mermaid Ås stördes två(?) gånger av Akseli Lahtinen. Peter fick inget gehör hos domarna den gången. Revanschmöte nu på lördag, en duell ligger nära till hands.

Mermaid Ås var otroligt bra i försöket till den här finalen. Från ett spår långt ut på vingen blev allt fel för Peter Untersteiner och han backade sin häst sist… ”Alla” konkurrenter valde att köra i andraspår och med varvet kvar var det mil fram till täten. Jag trodde hon skulle svårt att gå till final! Ändå visade hon sig var klart bäst, när jag sett den långspurten tog jag ställning för henne i kommade lopp. Stoet har varit bra hela året och en vinst här skulle kröna henne till drottning. Vinstrikast i kullen just nu tack vare vinsten i korta E3 och tredjeplatsen i Oaks. Hon var inte dålig i det största loppet men överglänstes. Jag tror på revansch!

Vincennes är det givna motbudet. Hon har blommat ut nu på hösten och gjort det kraftigt. Väldigt bra i försöket till Oaks där hon såg dunderladdad ut och jag trodde en del på henne även i finalen. Där galopperade hon tidigt och den dagen borde varit förstörd… Ikapp invändigt och sökte sig ut i luckor i sista sväng. Grym spurt och hon var klart vassast över upploppet. Storseger och det var ett genombrott i kulltoppen! I försöket till den här finalen kördes hon tidigt till ledningen och var bara bäst. Snyggt och det är väl inte otänkbart att hon når ledningen nu på Lördag. En av två ”A-hästar”.

In Serenity har tjänat näst minst i loppet och är sent uppkommen i dom största sammanhangen. Visat fint löphuvud och styrka före, det tillsammans med en strong försöksinsats gör henne intressant här. En del grovjobb i spåren då men fick aldrig grepp på Unleash Face. Gott betyg ändå och jag tror på en ändrad ordningsföljd på dom inbördes.

Princess View är bortvald av Åke men jag gillar dottern till Igor Brick. Hon var bra i försöket till Oaks och hade fina förutsättningar i finalen. Galopp direkt bakom bilen då… Nu var hon på nytt bra i ett försök men överglänstes stort av Mermaid Ås. Prinsessan sköjde till ledningen på sista bortre och har fin fart i benen, dock ett frågetecken för viljan i min bok. Hon borde vunnit… Känns som man ska köra i ryggar så länge som möjligt för att få henne först över linjen.

Electra Sund var kanonbra redan i debuten och jag fattade direkt tycke för den här damen. Min förväntningar blev höga och dom har hon inte levt upp till fullo, trots över halvmiljonen på banken. Bättre och bättre under året men jag tycker hon varit lite ojämn och sämre på slutet. Svag från rygg ledaren i Oaks och nu i försöket hit borde hon varit närmare vinnaren i mål. Hon har sympatier hos mig.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.