Breeders Crown 3-åriga Hingstar/Valacker


Dunderfina lopp i helgen och det är lite av det sista slaget för våra unghästar. Det roligaste loppet kan vara uppgörelsen mellan dom treåriga hingstarna och valackerna. Kungakronan är ledig… Vi har olika vinnare i alla storlopp och den senaste vinnaren Pato kommer inte till start och går ju i mål osynad. Här nedan krigar han sig till snygg seger i Kriteriet.

Nu på lördag har det redan börjats snacka om Perfectly Enough. Malmroth aviserade spik i VinnareV65 i söndags och några dagar före det har Wasan på hemsidan skrikit om att han också ska banka Hultmans talang. Han var förskräckligt bra i kvalet, satt långt långt bak i fältet och alla hästar hade inte grejat en finalplats. Örjans häst flög fram över upploppet och hann sånär fram till seger. Toppbetyg och jag får nog ställa mig bakom det stora spelarkollektivets tipsetta jag också. Det sägs att han vunnit Kriteriet om han inte blivit påkörd, ute efter revansch…

Mr Vida har jag också föjlt nogrannt och det är en läcker häst att titta på. Var en av de bästa tidigt i våras men sedan tog man ett uppehåll, nu verkar hästen vara tillbaka i gott slag igen. Snygg spurtseger i försöket och smygläget i finalen är optimalt. Snabb från start och här ska man hitta rätt rygg.

Prawns har jag följt noga och han är bra men inte bäst i kullen. Löphuvudet ställer jag mig tveksam till. Bra i försöket men gick sig trött, så var upplägget även i Kriteriet där han var mycket förbättrad till finalen.

Bon Frecia från samma stall är också en överraskning. Fast med krafter kvar i Kriteriet och senast i kvalet såg han också tankad ut över mål. Ett sånt intryck man vill ha av en försöksvinnare.

Angelo har utvecklats starkt under hela tävlingskarriären och det är troligt att han blir miljonär på Lördag. Den utvecklingen kunde jag inte fantisera om.

6 Comments

Add yours
 1. 1
  Nicke bh

  Jag är så trött på Stefan och Örjan! Dom får inte ens va med på kupongen, hoppas han galopperer!
  Angelo är en personlig favorit och bon frecia skulle va kul om den fick utdelning. Men jag vill nog ge vinsten till mr vida i ren sympati för Lennartsson.

 2. 4
  Nicke bh

  Jag fick inget av de vinnande hästarnas hederspris
  vid Travkompaniets utlottning…. ;(

  Stefan snackar inte om vinst i intervjuerna men han har alltid det där fåniga leendet som får mig att tro att hästarna är bättre än vad han säger. Problemet kan ligga hos mig.

  Örjan kör som en mes, för lite hjärta och fightingspirit!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.