Blod när Financial Dusts kompis var för vagn


Idag onsdag anlände jag till Jordanstorp vid tiotiden. Hamnade direkt i något som liknade en rodeofight med Rent A Tent mot Jimmy i vagnen med Erik och Fredrik med varsin lina i huvudlaget. Financial Dusts bästa kompis var i vagn för andra gången och det var en hård match för grabbarna, mest för dom som sprang bredvid. Högst puls efter träningsrundan såg Fredrik ut att ha. Heatet avslutades med att Rent A Tent sprang in i en staketstolpe, skar upp ett sår i halsen och veterinär tillkallades.

 
Därefter selades Financial Dust ut och idag kördes han ilag med tvååringen Big Kat Neo. Fredrik Lennartsson fick idag äran att köra FD och Erik körde tvååringen. Fyra varv på rundbanan stod på schemat och ska hållas i c:a 2-minuters tempo. Att hålla den farten var inget problem för Big Kat Neo medans vår ettåring gärna vill springa betydligt fortare. Det var ungefär som förra onsdagen, han travar perfekt med lätt steg och en liten galopp emellanåt mest beroende att kusken försöker få honom att inte springa för fort. Lite ligistfasoner har han fortfarande men inte i närheten av sin bästa kompis som nu skulle sys.

 
Veterinären (som för övrigt var en ung vacker kvinna) var snabbt på plats för sy såret som Rent a Tent självförvållat åsamkat sig. Undertecknad som ej tål att se blod tittade på med ett halvt öga och sju stygn senare var hästen lite drogad på plats i en box. Den här typen av tillbud är ganska vanliga med unghästar och för det mesta är det inget allvarligt.
Vi hörs. AIK-Dansken.

8 Comments

Add yours
 1. 2
  Nicke bh

  Shit vad det händer grejer när du är där ute! Är det rakvattnet som gör hästarna tokiga eller din blotta närvaro? Som ansvarsfull småbarnsförälder så vill jag nu sätta ner foten. Jag vill inte att FD umgås med såna där rebeller som RaT. Dåligt inflytande. Minst tre boxar bort och olika hagar är vad jag föreslår…:)

 2. 3
  AIK-Dansken

  Haha. Ja du Nicke jag vet inte men rakvatten kan vi utesluta men det är ganska vanligt att det händer saker när unghästar tränas och min närvaro kan ju göra att dom blir lite extra peppade. Jag tror inte FD och RaT går med på att säras då dom trivs så bra tillsammans. Jag glömde nämna att jag fick med mig FDs första avtagna sko hem. Kan vara ett framtida värdeföremål.

  • 5
   AIK-Dansken

   Ivarsson. Att följa unghästars utveckling tycker jag är bland det roligaste som finns. Det kan hända vad som helst från en dag till en annan. Det behöver inte bli veterinär för alla men jodopaxbehandlingar för lite småsår råkar nog alla ut för. Småhingstarna leker ibland på ett väl hårt sätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.