Blickarna vänds idag mot La Croise-Laroche!


Jag har hållit en låg profil här efter den underbara Kriteriehelgen som det bjöds på. Vi fick se mycket rättvisa vinnare i Raja Mirchi/Tamla Celeber som sopade hem dom två huvudlöpningarna och det är inget snack om vilka hästar som sitter högst på tronen i kullen när säsongen är slut. Jag hoppas alltid bästa hästen vinner så jag är klart nöjd med resultatet, även om jag som många andra rankade ner Raja Mirchi efter försöksintrycket.

Att Tryptophan Ås blev trea värmer, eftersom jag har följt hästen sedan andra starten i karriären. Påminner mycket som Courant’s forne Kriterietvåa Insect Face i sättet att aldrig bli avhängd och tjäna större pengar utan att alltid vinna. Nu är det upp till ”Henke” att plocka fram en riktigt bra 3-åring till nästa år, annars är risken att det blir lika ensidigt igen… 😀

Fjärdeplats blev det för min tidigt utsedda Kriterievinnare Aga Khan Boko och han fick se sig rejält utklassad av vinnaren. Haussningen från Herr Nurmos kommer nog tyvärr ligga honom i fatet framöver, men det är inget snack om att han kommer vara en av landets bästa 4-åringar nästa år och närma sig Raja Mirchi betänkligt med mer rutin i kroppen. Hoppas profetera fram 2011 års Kriterievinnare i början av nästa år och då ska årets ”fjärdeplats” slås.

*

Idag avgörs finalen Grand Prix de I’U.E.T. i franska La Croise-Laroche. Jag snackade ju lite om det innan försöken och det är som sagt en mycket välbetald löpning där vinnaren kammar hem en bit över 2 miljoner.

1. Joke Face – Lutfi Kolgjini

2. Main Wise As – Sebastien Ernault

3. Red Hot Dynamite – Jorma Kontio

4. Sam Bourbon – Jean Pierre Dubois

5. Zimba Boko – Markku Nieminen

6. Sebastian K. – Dominik Locqueneux

7. Le Cannibale – Torbjörn Jansson

8. So Lovely Girl – Peter J Strooper

9. Soleil du Frosse – Jos Verbeeck

10. Celebration X.L. – Erik Adielsson

11. Soif de Limonade – Pierre Vercruysse

12. Sereno – Patrice Lebouteiller

Lutfi Kolgjini fick välja spår först och tog innerspåret. Jag har ingen som helst kännedom om hur La Croise-Larocheovalen fungerar men enligt rapporter kan ”Ludde” ha tagit grisen i säcken då starten äger rum strax efter kurvan. Fransmännen kanske fnissade lika mycket som vi svenskar gjorde vid Elitloppet 1997. Ingen förstod hur kretsen kring försöksvinnarna Moni Maker och Crowning Classic resonerade när man tog spår 3 respektive 4 till finalen. Detta ledde till att Stig H Johanssons två försökstvåor, Gum Ball & Lookout Victory, kunde ta innerspåren och tidernas tråkigaste Elitlopp var ett faktum.

Nä, något blufflopp räknar jag inte med idag då det brukar bli körning nere på kontinenten. Svenskarna tror jag får svårt. Joke Face är givetvis en ruggigt bra häst som rent kapacitetsmässigt inte är sämre än någon här. Min magkänsla säger dock att det blir en rejäl dipp i dagens lopp. Om det blir galopp eller att han bara är ofräsch får vi se…  Red Hot Dynamite visade i försöket att han har en bit kvar till toppformen och det här loppet vinner man inte på halvform. Sebastian K. tror jag kommer passa in jättebra i det här loppet. Mycket startsnabb och gillar hårt tempo. Missar knappast topp 4 med en resa långt fram på sargen och jag tror hästen blir bäst av svenskarna. Main Wise As är en kanonhäst som vi svenskar har stenkoll på. Sebastien Ernault kör och han vann tidigare i år Prix d’Amerique, så absolut ingen duvunge i dessa sällskap. Hästen var mycket förbättrad i sin debut för Pierre Levesque när han spetsvann försöket. Ännu mer tilltalande i det försöket kändes Soleil du Frosse som fantomspurtade till andraplatsen. En stenklar nästa gångare om det inte vore för…. Sam Bourbon! Han var min vinnare innan försöken och jag behöver inte ändra min tankegång inför finalen. Med ett hyfsat löpningsförlopp tror jag han blir ytterst svårslagen!

Givetvis hoppas jag såklart på svensk seger, annat vore en skam eftersom jag är svensk! /Ivarsson

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.