Besök Bodens V75:a i Juni!


Då var de dags att rapportera lite från min semester i Boden. Jag har gjort de till en tradition att alltid åka hit i Juni när de körs V75. Som jag bloggat om tidigare så är de verkligen något värt att åka på. Sen så hör man lite olika röster om de är bra med midnatts trav eller inte, en del tycker de är bättre med dag trav och sen köra farmen på kvällen. Som de är nu så är de nog farmen som går back på de, många nöjer sig med att gå på travet sen åker dom hem efter sista loppet som går lagomt till midnatt. Jag kan köpa att dom aktiva som har häst i sista loppet får de stressigt att hinna med farmen eftersom de stänger kl 02.00. För mig som inte orkar hålla igång hela dagarna så är midnattstrav perfekt. Man hant lagomt vila upp sig från fredagens grillning hos Morsfarsan som Hanna skulle ha sagt. Hanna bjöd in lite vänner och bekanta till grillparty och fotbolls kväll. Välplanerat? NEJ men väldigt lyckat i slutänden där alla hjälptes åt så vi fick mat på bordet, men själva menyn stod frk Olofsson för. 

Lördag kvällen spenderade jag på peabtravets restaurang, säker som man är så fick jag mig en plats vid Ahlsells bord, så dom stod för mat och dryck. Man fick även lyssna på Erik Adielsson i två minuter om lite tips, korta och bra. Maten får verkligen underbetyg. Ska de vara så svårt att få lite smak på grejerna? Som jag sa till min syster på söndag kvällen, dina tre rätter du bjöd på i kväll var då så mycket bättre än travets och inte kosta dom 675 kr heller. Vi avsluta kvällen på farmen. Mycket dricka blev de och på tjuren kom jag mig inte upp heller. Tack och lov. När de körs V75 i en mindre ort så märker man att hela staden lever upp, mycket kring arangemang och de snackas trav överallt. Stort plus till tränarna som bjuder till för sina hästägare och vänner med mat och dryck vid stallarna. De där lilla extra gillas alltid. Dock att de ska vara så svårt att få upp ett tält på två pers de trodde nog varken jag eller Hanna när vi tog oss ann utmaningen. Tror hon glömt jag var invalid så vi fick hjälp av några snälla norrmän.

När jag nu är inne på Hanna så har jag hunnit med att besöka hennes stall i veckan och serverat dom lite go fika. Jag är en av dom 1000 delägarna till Magic Tilly ni vet ledaren av riksallsvenkan 🙂 Dock surt att de bara blev en andra plats i lördags även om hästen var bra så ville jag ha champangen som bjöds till segrandes häst ägare. Fanns de 1000 glas där måtro?

Sen till de tråkiga som hände under tävlingarna. Många har i frågasatt hur man kan ha så unga tjejer att jobba i vinnarcirkeln? och de gör jag med. Mina frågor är ålder? Har nån licnes? Når dom fram till fotstegen om Ove A Lindkvist vinner ett lopp? Han vann två lopp under kvällen. Att inte nå fram med fötterna är en livsfara. Gör hästen ett ryck med huvudet så ligger du där mellan häst rumpan och vagnen. Jag är kort och har lång chef så jag brukar inte skritta av dom i vagn av säkerhetskäl.  Fast dum som jag är så gör jag det ibland bakom Acclaim och brukar tänka en gammal guld häst är så snäll. Vi fick svaret i lördags de har ingen roll om de är en gammal guld häst dom har nerverna på utsidan dom med ibland. Jag vill verkligen hylla Moa i de här som hon höll i hästen, de enda hon hade i huvudet var släpp inte taget om sin ögonsten.  Hon visste precis vad som kunde hända om han kom lös. Sagan om Sanity hade kunnat fått ett tråkigt slut. Så vad jag vill ha sagt. Mindre jippon i vinnarcirkeln när hästen måste vara närvarande och mer rutinerade funktionärer. Ska väl inte vara för mycket begärt?                                                                     

När dom flesta åker på semester så vilar man upp sig inte jag. Syster har satt ihop ett tufft schema för mig. Och sen om de bara att varit nått för oss två hade väl varit lugnt men de är två pojkar oxå 3 och 5 år. Jack och Alex. Mycket energi där vill jag lova. Men att börja 07.00 måndagen efter en två dagars med dagis lämning , är nog de bästa preventivmedlet man kan hitta. Vi har hunnit med att baka en del, jag har för första gången bakat 128 mjuk kakor i bagarstuga. Badhuset ska hinnas med. Shoppat har jag oxå gjort, Lindex i Boden de är min butik de. Alltid görs de fynd där. Tråkigaste aktiviteten är i alla fall att besöka väg 97 , bara stå där och titta på alla vägmaskiner är inget jag gillar men de gör Jack och han kan vart enda märke på varje maskin. Det ska göras så många gånger per dag som möjligt. Jag gillar mer att bli bortskämd med systers goda mat så man är lite extra rund om magen nu. Får bli akut bantning till Halmstad om man ska fixa beach 2011. Börjar dock komma igång mer och mer med träning så på måndag gör man comback på Friskis efter 5 veckors uppehåll.

De här var lite tankar om helgen och jag vill passa på att ge lite extra beröm till Kajsa Gustavsson som  kommer till Peabtravet och sköter seger intervjuer på ett sånt där bra sätt som bara hon kan. Hemma sonen David Zimmer har jag bloggat om förr och han är ovärderlig en sån där kväll, bra refferat och segerintervjuer. Med bra arrangemang så är de inte svårt att få folk till banorna.  Drygt 10 365 valde att besöka Peabtravet.

 Trevlig midsommar!!!

Categories

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.