Axevalla V65 10 September


Ikväll är det Axevalla som är värd för V65-omgången. Ganska ovanligt med tanke på att det är Måndagstrav. Loppen ser intressanta ut med bra startfält. Jag tror att Åke Svanstedt (Axevallas champion) kommer rama in omgången sen ska vi försöka bena ut resten. Häng på!

Avd 1: 5 Conrads Garland kommer att bli en av kvällens största favoriter, det är jag medveten om. 4 Persos Seaman med Björn Goop lär försöka svara. Men jag tror att även om Conrads Garland inte kommer till tät har han visat sådan bra form det sista att jag tror han vinner hur det än blir kört. Spik!

Avd 2: 5 U.P.W Sund hade en stor uppvisning senast på Visby. Björn Goop förstärker och det är givetvis intressant. Det är nog så att han kommer sitta i tät ganska tidigt och då blir det inte lätt att plocka ner denne. Efter sin senaste uppvisning finner jag ingen anledning att gå emot. Spik 2

Avd 3: För att få något som helst tillbaka kommer jag ta alla i detta och hoppas på en riktig smällkaramell. Skall jag nämna några som sticker ut lite i mina ögon är det 3 Dollar Zon, 12 Mick Jägers. 10 Go Johnny Gogogo känns givetvis väldigt intressant i första start för Åke Svanstedt, det är alltid hyperintressant!

Avd 4: 12 Nirvana Grif har väldigt hög kapacitet. Och är nog i en för låg klass enligt dennes kunnande. Då hon inte är helt pålitlig så känns gardering ett måste. Felfri är det toppchans. 10 Retract är även den inte helt att lita på. Felfri skall hon givetvis räcka mycket långt här! Med tanke på att det finns galopprisker så garderar jag vidare med 7 Highlight som kan vara en riktig smällkaramell som kommer behövas för att få upp utdelningen lite denna omgången. Hästen är inte alls tokig och kan komma vara långt fram. 5 Quintessa Lavec är snabb från start och kommer få en bra resa, det kan räcka långt här. Tar även med den troliga ledaren 2 Lovisa Mykla med Björn Goop som kanske kan trolla bort de andra från spets.

Avd 5: Ett fint lopp där jag tror fem hästar mycket långt! 1 Gigant Sånna som kommer få en bra resa från sitt innerspår om det inte rent av blir spets. Har vart ute mot betydligt tuffare hästar! (Disco A.E, Caddie Galant) 3 Democrat är den som kommer utmana om spets och ifrån ledning är det inte omöjligt att det räcker ända hem. ”När två träter” kan 2 Goober va den som sitter längst fram när krutröken lagt sig. Har vart positiv det senaste och känns intressant från ett bra spår! Vi tar även med 6 Glenn Palema som går ner i klass denna gången. Katrineholmshästen 5 Ingas Hurricane kan även den dyka upp långt fram.

Avd 6: 3 Global Miracle gör comeback efter lång frånvaro. Han kan behöva loppet i kroppen men jag tror inte Åke tar ut honom han inte är rejält förberedd. Spik 3.

Systemförslag

Avd 1: 5 Conrads Garland
Avd 2: 5 U.P.W Sund
Avd 3: Alla
Avd 4: 2,5,7,10,12
Avd 5: 1,2,3,5,6
Avd 6: 3 Global Miracle

275 rader/kr

Lycka Till önskar vi från banan med landet längsta…..

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.