Auktionsdyringen


Äntligen har jag blivit hästägare och det ihop med ett gäng kompisar!
Toppenskoj och det är inte en dag försent även om det svider i lädret.
Lägger upp det här som en egen blogg här i högerspalten för stjärnan.

Ännu närmare sporten och det är ett steg jag verkligen vill ta trots att jag själv är allergisk mot pälsdjur. Hästar är bland det värsta dom testat mig på. Jag är alltså många % piggare och starkare om ni möter mig i lägenheten kontra stallbacken.

Ivarsson hade hårdpluggat Kriterieauktionens torsdagsutbud och när vi åkte till Infra City hade vi tjugo hästar som var intressanta. Lunchtid var vi på plats och försökte gallra bland hästarna på egen hand. Det gick inte så bra, men med Lennartsson på plats hade listan halverats bara på stammar han inte kunde rekommendera.Kvar fanns då tio hästar som besiktades en gång till. Det gallrades lite till och fem hästar var heta.

23. Kax The Flax var först ut men det var våran femte häst. En otacksam position att gå ut i ringen först med dom förutsättningarna, vi var helt överens om att stå över bud. Love You-dottern såldes för 75 000kr.

29. M.T.In Cash (e.Ready Cash – Bernies Babe) var nästa ettåring ut i ringen av våra intressanta. Den var dock rejält uttittad före auktionen av många många proffstränare. Stefan Hultman klämde på pungen och kanske blev han inte helt nöjd, för han brukar vara svår att stoppa i budgivningar. Istället köpte Thomas Uhrberg hästen för 460 000kr. Det var den dyraste hästen under auktionen, det sprängde givetvis våran budget.

Då hade två av våra fem kort passerat förbi. Nästa upp i ringen var den intressantaste på förhand 44 Financial Dust. Ett köp var inget vi trodde på med tanke på stammen. Vi började blicka bort till våra sista ettåringar under torsdagen som var placerade bland dom absolut sista utropen. Hingsten efter den regerande Prix d’Amerique vinnaren Ready Cash och undan Roger Walmanns miljonärska Emotional Dust klev upp i ringen. Buden gick snabbt genom hallen fram till ungefär 150 000kr där det mojnade en aning. Vi hade haft något av buden och hade inte gett upp hoppet helt. Priset var uppe i 240 000kr och det var över vår budget men vi enades ändå om att lägga ett sista bud. En kvarts miljon jämnt bjöds men det var en annan spekulant som precis samtdigt la vantarna på det budet. Det blev ytterligare ett bud från våran sida, vi kunde ju lika gärna lägga en gång till. 10 000kr till in och det kom inget mer bud!

Jag tänkte ställa mig upp och skrika ut min glädje men vågade inte, var inte helt säker på att vi fått hästen… Det var solklart egentligen och jag ångrar mig fortfarande!

Denna bloggen skulle varit uppe tidigare men det har varit en del att fixa med. Så därför lägger jag in bilderna från veckans Jordanstorpsbesök av Nicke BH och AIK-Dansken utan så mycket mer info än att det var något med vargtänderna. Kanske dom tagits bort, ska undersöka det lite närmare!

Financial Dust har fått några kompisar i hagen. Vem som betar i täten? 😛

4 Comments

Add yours
 1. 1
  Fredde

  Lycka till med er fina häst, En Häst som har Dust i namnet kan ju inte vara helt fel även om det är från en annan uppfödare.

  Mvh
  Fredde

 2. 3
  AIK-dansken

  Vargtänder tas bort för att dom sitter där bettet ligger i munnen och skapar då obehag för hästen.

 3. 4
  Marcus Ivarsson

  Madde O: Tack och lycka till själv med era fina uppfödningar! Det ska bli sannerligen intressant att följa er Donato Hanover-märr hos Mäster själv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.