Årets Uppfödningslöpning faller inte i min smak!


Skönt med helg och allt vad det innebär. Den här lördagen är det Jägersro som står för showen och 2-åringarna är i fokus då årets tredje och sista klassiska löpning ska avgöras. Jag tycker årets startfält känns lite medelmåttigt och det finns ingen direkt spetskompetens på det hela. Favoriten Global Noble (e. Rite On Line) kan vara Sveriges bästa 2-åring, men jag är mycket tveksam till hur den kommer att räcka till som 3- och 4-åring. Mitt tips är att den stannar helt i utvecklingen under nästa säsong och fyraårssäsongen blir medioker. I Me Mine (e. Pearsall Hanover) köptes av Tommy HannéKriterieauktionen för 40 000:- och det är hittills ett grymt fynd. Tommy haussar den i mängder och det kanske är så att han vill sälja den för ett högt pris, för jag tror inte den kommer klamra sig fast i den yttersta kulltoppen alltför länge till. Bazir Dimanche är efter högintressante hingsten Orlando Vici som inlett lovande. Hästen har löpt lite ojämnt och skulle han vara lika bra som när han segrade på Mantorp är han garanterat på topp 3. Thomas Uhrbergs Paranoia (e. Viking Kronos) har ännu inte gått i botten efter tre starter och sådant är intressant, även om hon inte riktigt såg ut som en finalvinnare i försöket. Lutfi Kolgjini har chans på hattrick i årets klassiska löpningar, men idag blir det galopp med sitt bästa vapen Little Face? Vår spik I’m Weasel känns intressantast både idag och framöver. Modern B.Cool var långtifrån en unghäststjärna och det var först som 6-åring framgångarna började ticka in på allvar. Tänk om dottern skulle råka få samma utveckling då har vi en skaplig 8-åring år 2016! :-D.

På tal om 2-åringar så fick vi se en mycket fin märr i torsdagens första lopp på Åby. Som den Love You-älskare jag är så kommer jag givetvis följa Rock Me Love framöver som efter en rejäl långspurt segrade i debuten på 1.17.3/1640. Innan loppet hade tränare Kari Lähdekorpi meddelat att han inte trodde att det fanns en bättre tvååring i landet och med tanke på oddsutvecklingen var det många som ryggade efter den informationen, vilket var helt rätt då avkastningen blev fullt acceptabel! Att Rock Me Love har Viking Kronos som morfar förgyller också glorian, och kombinationen Love You – Viking Kronos är nästintill oprövad ännu i Sverige men känns intressant!

*

Uppfödningslöpningen i all ära, men idag är det lopp 3 som gäller. Då är det dags för Indigo Broline (e. Yankee Glide) att göra förväntansfull  comeback efter ett 15 månaders skadeupphåll. Jag står fast vid att han var en av den starka 2005-års kullens bättre hästar. Idag kvittar egentligen slutresultatet, men även om han lär vara ganska formlös och ringrostig så lär han vinna på ren klass. En favorithäst som jag hoppas för en gångs skulle ska få chans att starta mer kontinuerligt!  //Ivarsson

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Henke

    Hehe, såg att Rock Me Love hade samma mormor som Cowboy Tooma.

    Antar att det spelar in att det står Waltz Queen där i stamboken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.